Suporterii renunţă la banii de buzunar ca să susţină echipa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ciuda posibilităţilor reduse, fanii echipei locale de fotbal nu se dau la o parte de la cheltuieli neobişnuite.

Cei mai mulţi dintre adolescenţii aflaţi în grupul de suporteri ai echipei locale de fotbal din Hunedoara spun că ar face aproape orice pentru a-şi susţine echipa. Iar în semn de ataşament pentru clubul hunedorean Corvinul şi pentru oraşul în care trăiesc, unii dintre tineri şi-au tatuat chiar, pe diferite părţi ale corpului, simbolurile cu care se mândresc: anul înfiinţării echipei sau imaginea castelului.

Renunţă la pachetul de şcoală
Cheltuielile pe care tinerii le suportă la fiecare meci nu ţin cont de criză. Adrian Popa, un liceean în vârstă de 18 ani, spune că este alături de galeria de la peluză din anul 2005 şi de atunci nu a lipsit de la aproape niciun meci.


„Pentru fular, hanorac, materialele pe care le folosim la coregrafia de pe stadion şi drumul pe care îl facem la meciurile din deplasare, îmi strâng bani din ceea ce îmi dau părinţii pentru pachetul de la şcoală sau pentru a ieşi la un suc în oraş”, spune hunedoreanul. Un alt adolescent, Mircea, susţine şi el că, deşi posibilităţile financiare ale ultraşilor hunedoreni sunt limitate, se găsesc bani pentru nevoile obişnuite ale suporterilor. „Deşi echipa nu joacă decât în liga a patra, noi venim întotdeauna la meciuri pregătiţi să o susţinem cu adevărat”, adaugă hunedoreanul. „Cheltuielile le facem din suflet, în ciuda lipsurilor”, este de părere şi Raul Popescu, un alt fan din Hunedoara.

Angajaţii magazinelor frecventate de suporteri se arată mulţumiţi de clienţii lor fideli. „Nu ne scot ei din criză, dar măcar ne scapă de pânza pe care o comercializăm. În fiecare săptămână vin să cumpere pânză pentru steaguri şi bannere”, spune, mulţumită, Adina Soare, vânzătoare la un magazin de textile din centrul municipiului.

Fani cu dare de mână
Cele mai scumpe obiecte care fac parte din coregrafie sunt torţele. Ele costă 25 – 30 de lei bucata. Pasiunea suporterilor le aduce venituri şi firmelor de maxi-taxi. Închirierea unui autobuz le face adolescenţilor o gaură în buget de aproximativ 15 lei de persoană. La acestea se adaugă preţul fularelor, pânzelor, vopselelor şi chiar al hanoracelor imprimate cu numele galeriei.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite