Hunedoara: Studenţii nu s-au mai înghesuit să îşi deschidă propriile afaceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Hunedoara a înregistrat de la începutul acestui an doar 15 firme ai căror fondatori sunt studenţi, cu 23 mai puţine decât anul trecut.

Dacă în fiecare din anii trecuţi, numărul firmelor înfiinţate de studenţi în judeţ ajungea la 70 – 80 (mai puţin în 2008 când a fost doar de 38), din ianuarie până în prezent, doar 15 viitori absolvenţi şi-au deschis propriile afaceri, a informat Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Hunedoara. Potrivit reprezenanţilor instituţiei, tinerilor întreprinzători le sunt acordate, la înregistrarea societăţilor, unele scutiri de taxe, care ajung până la 400 de lei.

Potrivit unei hotărâri de guvern din 2003, studenţii care beneficiază de aceste facilităţi trebuie să îndeplinească mai multe condiţii: să urmeze cursurile unei universităţi acreditate, să fi promovat examenele semestriale şi să nu fi depăşit vârsta de 30 de ani. 

Şi-au deschis firme de traduceri şi de comerţ on-line
Principalele domenii de activitate ale afacerilor deschise de tinerii aflaţi încă "pe băncile facultăţilor" au fost traducerile, activităţile agenţiilor de publicitate şi de consultanţă în afaceri, de realizare de software la comandă, dar şi intermedieri financiare, comerţ cu amănuntul, vânzări şi comenzi pe internet, închirieri şi reparaţii de maşini.


 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite