Studenţii de la Petroşani au promis, astăzi, guvernanţilor o "mineriadă studenţească"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circa 50 de studenţi din cadrul Universităţii Petroşani au protestat astăzi în centrul municipiului Petroşani fiind nemulţumiţi de reforma ministrului Educaţiei. Studenţii au înfruntat ploaia şi frigul pătrunzător timp de câteva ore, scandând împotriva actulului guvern.

 Viitorii ingineri minieri din Valea Jiului spun că le-a ajuns cuţitul la os, iar reducerea burselor anunţată şi majorarea taxelor de şcolarizare nu vor face altceva decât să îngroape învâţământul superior. Studenţii din cadrul Ligii Studeţilor Petroşani au cinci motive pentru a-şi striga nemulţumirea în stradă şi sunt dispuşi să meargă până în Capitală pentru a-şi susţine cauza. Scumpirea chiriilor la cămin din ocotmbrie şi mărirea taxei de şcolarizare de la aceeaşi dată cu 40 la sută sunt principalele nemulţumiri, spune Alin Gavril, unul dintre studenţii protestari.

Studenţii de la Petroşani spun că deja sunt în pragul sărăciei, iar măsurile de reduceri salariale luate de actualul executiv le vor lua un drept constituţional, acela de a învăţa. Protestul de la Petroşani a fost unul paşnic, însă studenţii spun că vor ieşi în stradă şi peste două zile alături de pensionari pentru a protesta. Astfel ei speră să se facă auziţi şi la Bucureşti, iar dacă acţiunile lor vor rămâne fără răspuns vor porni o „mineriadă” către capitală, numai că de acestă dată va fi a studenţilor şi nu a minerilor.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite