Hunedoara: Studenţii din Petroşani dezbat kitsch-ul contemporan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Studenţii din Petroşani dezbat kitsch-ul contemporan
Hunedoara: Studenţii din Petroşani dezbat kitsch-ul contemporan

Tinerii hunedoreni sunt invitaţi la dezbateri, work-shop–uri şi acţiuni cultural-artistice în cadrul Galelor Studenţeşti.

Timp de patru zile, studenţii din Petroşani vor dezbate arta contemporană, kitsch-ul şi implicaţiile sale. Dacă prima zi a Galelor a fost dedicată artei ca formă de creaţie, astăzi este ziua dedicată kitsch-ului. Sub deviza ,,Kitsch-ul – element al cotidianului”, tinerii participă la un work-shop organizat de Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din municipiu în parteneriat cu Facultatea de Arte Plastice a Universităţii de Vest din Timişoara. Publicul este invitat să râdă de tot ce îl înconjoară şi este grotesc, dar şi să tragă concluzii cu privire la vinovaţii de explozia acestei aşa-zise arte.

Spectacol maraton

Mâine, studenţii hunedoreni vor avea parte de un spectacol maraton cu participarea Ansamblului Folcloric Sitan Vez din Trstenik  (Serbia) şi a tinerilor artişti care îşi desfăşoară activitatea în Casa de Cultură a Studenţilor din Petroşani. În ultima zi a Galelor Studenţeşti, joi, 15 octombrie, sunt programate dezbateri şi  mese rotunde care vizează optimizarea fluxului informaţional privitor la dezvoltarea autonomiei şi a implicării tinerilor în societatea civică.

Cea de-a patra ediţie a Galelor Studentesti 2009 a debutat, ieri, în fiecare centru universitar din ţară.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite