Străzile Devei au intrat în „Epoca de Gheaţă”, în urma ninsorii din noaptea trecută

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petru Vescan s-a pregătit psihic pentru aventura rutieră pe zăpadă. Foto: D. Guţă
Petru Vescan s-a pregătit psihic pentru aventura rutieră pe zăpadă. Foto: D. Guţă

Conducerea maşinilor pe străzile de cartier ale municipiului Deva a fost un test greu pentru şoferi. Edilii susţin că au fost deszăpezite arterele rutiere principale, însă este imposibil să se acţioneze pe toate străzile oraşului.

Şoferii deveni se consideră abandonaţi de autorităţile locale. Ei acuză superficialitatea cu care acestea au curăţat străzile oraşelor după ninsoare. Din cauza stării carosabilului, Petru Vâscan ar fi renunţat la călătorie în această dimineaţă.

Hunedoara a fost blocată de nămeţi: maşinile circulă cu 5 km/h pe străzile oraşului

FOTOGALERIE - VIDEO Lipsa de reacţie a drumarilor a provocat accidente pe şosele

„Nu au făcut decât să arunce puţină sare pe străzile din centrul oraşului. În rest, e patinoar. Degeaba mi-am echipat maşina de iarnă. Mi-e frică să nu intre cineva în mine.”, a spus deveanul. „În zona Poliţiei Municipiului Deva,  între blocuri, zăpada era dimineaţă ca pe munte”, a observat Istvan Boda, un alt şofer nemulţumit.

Viceprimarul Marcel Morar susţine că acţiunile de deszăpezire au început pe străzile oraşului încă de ieri, la orele după-amiezii. „Vom continua aceste acţiuni. Muncitorii au împrăştiat material anti-derapant pe străzi, dar a fost imposibil să acopere toată suprafaţa oraşului”, a precizat Marcel Morar. Potrivit poliţiştilor, din cauza poleiului şi a zăpezii de aseară s-au produs mai multe evenimente rutiere, însă pagubele suferite de şoferi au fost minore.



„Am un 4x4 şi tot m-am descurcat greu pe drumurile dintre blocuri. Nu s-a curăţat nimic”
Istvan Boda
Inspector, 38 de ani

Istvan Boda


„Plătesc taxe degeaba dacă trebuie să risc conducând pe drumuri înzăpezite”
Viorel Iosif
Operator, 44 de ani

Iosif Viorel, Hunedoara
Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite