Hunedoara: Ştranduri hunedorene, focare de infecţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Ştranduri hunedorene, focare de infecţie
Hunedoara: Ştranduri hunedorene, focare de infecţie

Cel puţin trei hunedoreni capătă, zilnic, boli de piele la ştrand.

Majoritatea hunedorenilor apelează la specialişti în ultimul moment, după ce iniţial s-au tratat singuri.

În miezul verii, tot mai mulţi hunedoreni apelează la medicii dermatologi. Cum băile la ştrand sunt la ordinea zilei, la fel se întâmplă şi cu infecţiile pe care aceştia le capătă în astfel de locuri.

,,În 25 la sută dintre cazurile cu care medicii de familie au de-a face e vorba de patologie dermatologică. Marea parte reprezintă infecţii la nivelul pielii”, a declarat doctorul Mirela Folea, medic dermatolog la Spitalul Judeţean Deva.

Se tratează singuri

Chiar dacă afecţiunile de acest gen pot fi tratate fără probleme de specialişti, pacienţii se vindecă greu din cauză că mai întâi se tratează singuri, iar abia apoi merg la doctor. ,,Multe persoane se tratează cu ce au auzit că a folosit vecina. Alţii merg la farmacie, iar personalul de acolo nu are pregătirea necesară pentru a diferenţia o ciupercă de o eczemă. Când ajung la dermatolog, leziunile sunt modificate, din cauza tratamentului greşit”, a adăugat doctorul Folea. Cei mai mulţi hunedoreni nu merg la doctor fie pentru că le e jenă, fie pentru că sunt comozi.

Nu contează vârsta

În timp ce adulţii capătă boli de piele pentru că în sezonul estival frecventează des ştrandurile şi bazinele, bătrânii se aleg cu astfel de afecţiuni pentru că obişnuiesc să facă economie de apă şi săpun. În ceea ce priveşte copiii, imunitatea scăzută a acestora este principala cauză a îmbolnăvirii.

Afecţiuni
În timpul verii, riscul de a lua o boală de piele creşte

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite