Primii turişti de sezon şi-au făcut apariţia pe pârtiile înzăpezite ale staţiunii Straja

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În staţiunea Straja şi-au făcut apariţia primii turişti de sezon.
În staţiunea Straja şi-au făcut apariţia primii turişti de sezon.

Stratul de zăpadă măsoară în zona staţiunilor montane din Valea Jiului circa 15 centimetri, după ce în cursul nopţii trecute a nins viscolit. Jandarmii îşi vor intensifica acţiunile în staţiunile Straja şi Parâng şi anunţă că îi vor sancţuiona drastic pe turiştii care intră cu ATV-urile şi săniile pe pârtiile de schi.

La Straja, astăzi au urcat zeci de tineri nerăbdători să încerce pentru prima dată în acest sezon săniile, schiurile şi snowboardurile. La Parâng, viscolul le-a stricat planurile turiştilor, dar în acest sfârşit de săptămânăm salvamontiţtii se aşteaptă ca sute de oameni să urce în staţiune.

Pârtia de schi, păzită de jandarmi
Potrivit locotenentului Nicolae Răducu, purtătorr de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Hunedoara, jandarmii montani îşi vor intensifica acţiunile, începând cu această săptămână, în zona pârtiilor din staţiunile montane, Straja şi Parâng, precum şi pe traseele adiacente acestora. “Le recomandăm turiştilor să nu pătrundă pe pârtile de schi cu sănii, boburi, ATV-uri, autovehicule snowmobile sau alte mijloace improvizate. Cei ce coboară pe pârtiile sau traseele de schi pentru agrement, utilizând sănii, dispozitive improvizate sau alte materiale pot fi sancţionaţi cu amenzi cuprinse între 25 şi 200 lei, iar persoanele care conduc ATV-uri pe aceleaşi pârtii riscă sancţiuni mai drastice”, a precizat locotenentul Nicolae Răducu.

Jandarmii montani le recomandă turiştilor să nu se aventureze pe trasee, fără a fi echipaţi corespunzător, să fie precauţi în alegerea traseelor pe care doresc să le străbată şi să nu se abată de la acestea. Să folosească pârtiile conform destinaţiei şi în funcţie de pregătirea şi experienţa fiecărui turist.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite