Hunedoara: Straja şi Parâng, două perle ale Văii Jiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Straja şi Parâng, două perle ale Văii Jiului
Hunedoara: Straja şi Parâng, două perle ale Văii Jiului

Primii fulgi de nea căzuţi în munţii Văii Jiului atrag primii turişti ai acestui sezon estival care vin la schi în Straja şi Parâng.

Cu 5.000 de turişti în fiecare weekend, în medie, staţiunea Straja din Valea Jiului îşi adjudecă şi titlul de campioană naţională în ceea ce priveşte cea mai lungă pârtie dotată cu nocturnă. Pe lângă aceasta, în Straja mai sunt amenajate alte şapte pârtii de schi, fiecare cu instalaţii de teleschi, iar trei dintre ele au instalaţie de nocturnă care funcţionează până târziu în noapte.
„Pârtiile de la Straja încep să fie căutate de schiori din toată ţara. Sunt bine întreţinute şi cele mai multe au instalaţii de nocturnă”, a declarat Gheorghe Resiga, şeful Salvamont Petroşani.

Cât te costă să stai în Parâng şi Straja

În Straja există aproximativ 200 de cabane, iar preţul pentru o zi de cazare pentru o cameră dublă variază între 80 şi 100 de lei.  O urcare cu teleschiul costă este între trei şi cinci lei, iar pentru o plimbare cu telescaunul în Straja, turiştii trebuie să mai scoată din buzunar 15 lei pentru un bilet dus-întors. Accesul auto către Straja se face pe DN 66, până în Petroşani şi de aici, la Lupeni. Din Lupeni în Straja turiştii ajung cu telescaunul.

În Parâng, există şase pârtii, iar teleschiurile care le deservesc funcţionează până târziu în noapte. Preţul unei ture, dacă folosiţi teleschiul, este cuprins între 1,5 şi 3 lei, în funcţie de lungimea pârtiei.

De asemenea, în staţiune este deschisă şi o pârtie cu nocturnă. În afară de schi, turiştii pot să participe la cursuri de zbor cu parapanta. O noapte de cazare în staţiune costă între 100 şi 180 de lei de lei în funcţie de numărul de paturi şi de calificativul cabanei.


S-au făcut rezervările pentru Revelion
Rezervările pentru Crăciun şi Revelion în staţiunile din Straja şi Parâng au început. Pachetul de Revelion înseamnă trei nopţi de cazare, masa completă şi masa festivă de sfârşit de an şi costă între 250 şi 300 de euro de persoană. Anul acesta, chiar şi tradiţionalul tăiat al porcului a ajuns un bonus ciudat pe lista de oferte a cabanierilor.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite