Ştiri pe scurt în Adevărul de Seară Deva- Hunedoara: atenţie la jucăriile - problemă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Părinţii sunt sfătuiţi să analizeze bine jucăriile cumpărate pentru cei mici.
Părinţii sunt sfătuiţi să analizeze bine jucăriile cumpărate pentru cei mici.

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Cosumatorului atrage atenţia asupra jucăriilor specifice sărbătorilor de iarnă. În urma controalelor din această lună, inspectorii au descoperit maşinuţe teleghidate, pistoale şi păpuşi cu accesorii detaşabile, ce pot fi uşor înghiţite de cei mici.

Printre jucăriile-problemă s-au numărat, de asemenea, lasere care afectează ochii şi cosmetice pentru fetiţe, produse care conţin substanţe dăunătoare. 

Cele mai multe dintre articolele cu nereguli sunt fabricate în China şi reprezintă un adevărat pericol pentru copii. În pus, în timp ce unele jucării nu corespund vârstei copilului, altele nu au instrucţiuni de utilizare traduse în limba română.

Crăciun la Crucea Roşie

Un grup de 20 de copii de la Grupul Şcolar de Arte şi Meserii “Ion Mincu” din Deva vor primi, astăzi, pachete cu dulciuri, jucării şi fructe. Banii pentru cumpărarea cadourilor au fost colectaţi de voluntarii de la Crucea Roşie, filiala Hunedoara-Deva.

Copil accidentat în faţa şcolii
Un elev de 14 ani, din municipiul Hunedoara, a fost acroşat, ieri, de un şofer de 20 de ani. Tânărul nu a redus viteza, a derapat şi a lovit minorul care se juca în parcarea din faţa unei şcoli din localitate.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală.

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite