„Steluţele Cetăţii” se pregătesc de preselecţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prichindeii talentaţi se pot înscrie, în această lună, la Festivalul „Steluţele Cetăţii”. Etapa de preselecţie de la nivelul judeţului Hunedoara va avea loc în zilele de 13 mai, la Deva, şi 14 mai, la Petroşani.

Pregătirile pentru mult aşteptatul festival au început deja cu selecţia concurenţilor la nivelul fiecărei şcoli care numără tinere talente. Micuţii au fost îndrumaţi şi coordonaţi de profesori de muzică, respectiv învăţători. Participanţii au prezentat piese din repertoriul românesc.

În această lună va avea loc etapa de preselecţie: 13 mai - Deva, 14 mai - Petroşani.


Festivalul «Steluţele Cetăţii» a constituit, încă de la debutul său din anul 2002, un cadru propice pentru afirmarea şi dezvoltarea aptitudinilor muzicale şi interpretative ale copiilor, ca o necesitate de a valorifica un potenţial artistic deosebit de bogat existent în zonă. Laureaţii din aceşti ani s-au afirmat cu succes în cele mai prestigioase concursuri naţionale şi internaţionale din domeniul muzicii uşoare, precum Mamaia Copiilor, Ursuleţul de Aur, Minimega Star, Ti Amo, Cerbul Copiilor sau Festivalul Tinereţii”, a declarat Vali Ilyeş, organizator.


La concurs se pot înscrie copii la următoarele categorii de interpreţi: 5  –   8 ani, 9  – 11 ani şi 12   - 14 ani.

Concurenţii hunedoreni admişi în finală vor fi cunoscuţi până în data de 20 mai.

„Steluţele Cetăţii” se adresează, de asemenea, şi judeţelor limitrofe. În acest caz, înscrierea pentru etapa finală a festivalului se va face până în data de 25 mai. Participanţii vor prezenta un CD - piesă pozitiv şi negativ, precum şi un CV.
 
Etapa finală a concursului va avea loc după următorul program:

- 28 mai, ora 11.00, spectacol – concurs pe categorii de vârstă,  Casa de Cultură „Drăgan Muntean”  din Deva,
- 28 mai, ora 17.00, gala laureaţilor şi recitalurile  invitaţilor,  scena amplasata în faţa supermarketului de la  intrarea în municipiu, cu ocazia „Zilelor Oraşului Deva”.

Juriul de specialitate va avea în vedere calităţile vocale şi interpretative ale concurenţilor, calitatea negativelor, relaţia vârstă - text/conţinut al pieselor, vestimentaţia şi mişcarea scenică.

Se va acorda Trofeul „Steluţele Cetăţii”, precum  şi premii pentru câştigătorii  locurilor I, II, III şi menţiune.  

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite