Statistic, rata şomajului a scăzut. În realitate rămâne o ecuaţie cu multe necunoscute

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Numărul şomerilor din judeţul Hunedoara rămâne o enigmă
Numărul şomerilor din judeţul Hunedoara rămâne o enigmă

Datele furnizate de AJOFM Hunedoara arată că, în luna septembrie, rata şomajului în judeţul Hunedoara a înregistrat o scădere de 0, 52 la sută comparativ cu luna august. Statistic, în judeţ există 11. 500 de şomeri îndemnizaţi şi peste 8.000 de şomeri neîndemnizaţi aflaţi încă în evidenţele agenţiei

Problema apare dacă ţinem cont de faptul că numai în luna septembrie aproape 4.000 de persoane au ieşit din evidenţele AJOFM.

“Există situaţia în care aceste persoane şi-au găsit un loc de muncă, au plecat din ţară sau se află în căutarea unui loc de muncă. Ideea este că noi nu am mai fost înştinţaţi despre situaţia lor. Prin urmare nu se mai regăsesc în baza noastră de date”, a explicat Mirela Boian, şef serviciu în cadrul AJOFM.

Concedierile considerate abuzive i-au adus în faţa instanţei pe şomerii nemulţumiţi

Aproximativ 1.700 de hunedoreni au reuşit să îşi găsească locuri de muncă în luna septembrie, potrivit unui raport al Agenţiei Judeţene de Ocupare a forţei de Muncă Hunedoara. La sfârşitul lunii numărul şomerilor înregistraţi în bazele de date ale instituţiei a fost de 19.926 de persoane.

VEZI LISTA JOBURILOR VACANTE ÎN JUDEŢ

Municipiul Hunedoara ocupă primul loc în judeţ în ce priveşte numărul de persoane fără loc de muncă. Aproape 1.700 de hunedoreni şi-au găsit serviciu. Din cei aproximativ 20.000 de şomeri înregistraţi în judeţ, 11.500 primesc indemnizaţii, iar restul nu au venituri, mai informează Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Hunedoa

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite