Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva şi-a amanetat bugetul destinat anului 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că unele secţii ale unităţii spitaliceţi din reşedinţa de judeţ sunt organizate într-un fost bloc de garsoniere, în 2010 va avea loc o remodelare a circuitelor din spitale.

Deşi stă cel mai bine din punct de vedere financiar dintre toate instituţiile spitaliceşti din judeţ, criza face din  Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva împăratul chior din ţara orbilor. Pentru că bugetul din 2009 s-a epuizat la mijlocul lunii octombrie, managementul  a fost nevoit să bage mâna în banii destinaţi spitalului pentru acest an.

„Prin intermediul creditelor de angajament am cheltuit aproximativ 2,5 milioane de lei din banii alocaţi ca proiecţie în acest an. Cu aceşti bani şi cu veniturile proprii pe care le-am realizat, am reuşit să ne închidem financiar pe 2009”, a spus doctorul Dan Florea, manager al Spitalului judeţean de Urgenţă din Deva.  Perspectivele bugetare sumbre pentru 2010 dinamitează financiar aplicarea unei investiţii absolut necesare pentru atestarea instituţiei medicale în anul 2011: remodelarea circuitelor medicale din spitale.

Muzeul cabinetelor medicale

Spitalul judeţean de Urgenţă din Deva a avut, în 2009, peste 27.000 de bolnavi internaţi. Deşi este cea mai importantă instituţie medicală din judeţul Hunedoara, spitalul dispune de o infrastructură mai potrivită pentru un muzeu al medicinii. „Funcţionăm cu cabinete medicale în clădiri vechi de peste 100 de ani.  Avem secţii într-un fost bloc de garsoniere. Proiectate pe vremea lui Ceauşescu, circuitele medicale din noul spital se intersectează nefericit cu bucătăria, spălătoria şi depozitul de alimente. În starea actuală riscăm, peste un an, să avem probleme în acreditarea unor secţii din spital”, a mai spus managerul.

Ce înseamnă remodelarea spitalului?
O recompartimentare a clădirii înseamnă patru zone speciale: curată, neutră, intermediară şi murdară. Zona curată izolează perfect secţiile cu cerinţe severe de igienă, în timp ce zona murdară cuprinde serviciile tehnice şi de gospodărie. Ordinul de mărime al investiţiei la Deva se ridică la mai multe milioane de euro.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite