Hunedoara: Spitalul din Deva, modernizat pe datorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Spitalul din Deva, modernizat pe datorie
Hunedoara: Spitalul din Deva, modernizat pe datorie

Directorul spitalului spune că e nevoie de dublu pentru obţinerea acreditării instituţiei.

Consilierii judeţeni au votat la ultima şedinţă contractarea unui credit de patru milioane de euro, rambursabil în 10 ani.  Prin aceşti bani, Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara va susţine financiar o parte din investiţiile necesare ca Spitalul Judeţean din Deva să poată îndeplini condiţiile acreditării. „Suma nu este acoperitoare pentru nevoile spitalului, dar este destul de importantă ca să ne apropie de ţelul propus, acreditarea Spitalului Judeţean din Deva”,  a precizat Mircea Moloţ, preşedintele CJ Hunedoara.

Se cumpără aparatură

Banii vor fi folosiţi în modernizarea parcului de aparatură medicală aflată la dispoziţia spitalului. Potrivit directorului medical de la Spitalul Judeţean Deva, doctor Bianca Glodean, din suma pusă la dispoziţie de Consiliul Judeţean se vor aduce la Deva un aparat de imagistică prin rezonanţă magnetică (RMN), un electrocardiograf portabil, o staţie de vacuum, oxigen şi aer comprimat, precum şi o serie de aparate special destinate secţiei de pediatrie a spitalului, considerată „zonă defavorizată” de către pacienţi.

Potrivit directorului general al Spitalului Judeţean din Deva, doctor Dan Călin Florea, acreditarea instituţiei, ce va avea loc în următoarele 18 luni, depinde dramatic de respectarea circuitelor medicale existente în spital.

Acreditare cu probleme

„La nivelul specialiştilor ne încadrăm în norme. Cu banii primiţi de la Consiliu vom atinge standardul cerut şi în materie de aparatură. Singura problemă este cea legată de circuitele medicale intraspitaliceşti care la Deva au fost neglijate atunci când s-a proiectat clădirea.  Costă mai mult de opt milioane de euro o realizare minimală a acestor circuite. Cel mai bine ar fi revenirea la proiectul de construire a unui spital nou la Deva”, a precizat Dan Florea.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite