Hunedoara: Spitalele hunedorene fac angajări în criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Spitalele hunedorene fac angajări în criză
Hunedoara: Spitalele hunedorene fac angajări în criză

Judeţul Hunedoara are nevoie în prezent de 30 de doctori pentru diversele specialităţi ale spitalelor. Simultan, numărul hunedorenilor care doresc să intre în sistemul medical şi s-au înscris la examenul de rezidenţiat atinge cifra 55.

La momentul actual, spitalele din judeţul Hunedoara au nevoie de 30 de medici. Cererea cea mai mare de cadre medicale se regăseşte în Valea Jiului. Dacă Spitalul de Urgenţă din Petroşani  solicită un doctor pentru laboratorul de analize medicale, cel din Vulcan are nevoie de mai mulţi doctori, la secţia de boli infecţioase, la cea de neonatologie, dar şi la cabinetele de oftalmologie şi ORL. Totodată, la Spitalul din Lupeni nevoia de personal se resimte la compartimentele de anestezie şi terapie intensivă, respectiv primiri urgenţe, în timp ce la Petrila se caută medici pentru secţia de pediatrie.
,,Numărul de medici necesari la nivelul judeţului Hunedoara este similar cu cel de anul trecut. Nu avem semnale că nevoia de personal nu este acoperită din cauză că doctorii pleacă să lucreze peste graniţe. Este adevărat că unele cadre medicale aleg să muncească în străinătate, însă este vorba mai mult de asistente medicale decât de medici”, a declarat Adriana Zugravu, şef birou Resurse umane, normare, organizare şi salarizare din cadrul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara.

Concurenţă la rezidenţiat
În timp ce spitalele au nevoie de aproximativ 30 de doctori, numărul hunedorenilor care vor lucreze în domeniul medical şi s-au înscris la examenul de rezidenţiat este aproape dublu. În concurs s-au înscris 52 de persoane pentru specialităţile medicale şi alte trei persoane pentru medicina dentară.
,,Ocuparea posturilor şi locurilor se face în ordinea notelor, în limita posturilor şi locurilor vacante”, a adăugat Adriana Zugravu.

Posturi libere pentru viitorii rezidenţi
Spitalele care au nevoie de medici scot posturile libere la concurs. Unităţile asigură medicilor toate cheltuielile necesare, însă după încheierea studiilor medicii sunt obligaţi să profeseze la spitalele care i-au sponsorizat. După examenul de specialist, medicii trebuie să-şi găsească pe cont propriu un loc de muncă.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite