“Spiru Haret” face din nou probleme studenţilor care au terminat studiile la ID

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi profesori din judeţul Hunedoara nu au putut să suţină examenul de definitivat în învăţământ din cauză că au fost studenţi marca “Spiru Haret”. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Hunedoara, aceştia au absolvit o formă de învăţământ care nu a fost acreditată.

Dumitru Iurea, Florin Lupu şi Tania Paliu sunt doar câteva nume care apar pe site-ul  IŞJ Hunedoara.

În timp ce primul a terminat specializarea geografie la ID, ceilalţi doi au făcut educaţie fizică şi sport la “Spiru Haret”. Gheorghe Cîlţea şi Petru Dumitru au specializarea educaţie muzicală, terminată tot la învăţământ la distanţă. Niciunul nu a obţinut definitivatul, pentru că universitatea a fost acreditată doar pentru forma de învăţământ la zi.

Hotărârile de Guvern după care s-au verificat specializările, daca sunt acreditate sau nu, sunt următoarele: H.G. 940/10.06.2004 şi H.G. 467/24.06.20082”, a precizat inspectorul Daniela Bufnea pe siteul IŞJ. Alţi candidaţi din judeţul Hunedoara au întâmpinat aceeaşi problemă la obţinearea gradului II în învăţământ, unde dosarele le-au fost respinse.


Există antecedente
În urmă cu trei ani, absolvenţii marca “Spiru Haret”  din judeţ au fost daţi afară de la examenul de titularizare. Motivul a fost acelaşi. Forma de învăţământ pe care au absolvit-o, respectiv ID şi FR, nu era acreditată.

Situaţia de atunci a însemnat un adevărat scandal, care în cele din urmă a ajuns în atenţia procurorilor. Peste 20 de persoane nemulţumite au făcut plângeri penale împotriva IŞJ Hunedoara, sub acuzaţia de abuz în serviciu.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite