Hunedoara: Tragi-comedia „Spiru Haret” continuă la Deva

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce ministrul educaţiei anunţă că diplomele absolvenţilor de la Universitatea „Spiru Haret”  sunt valide, Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara i-a trimis la plimbare pe licenţiaţii Centrului Teritorial Deva care au venit astăzi la repartizarea posturilor.

Citeşte şi:

Hunedoara: Studenţii „Spiru Haret” Deva migrează la Bucureşti

Cinci dintre absolvenţii Universităţii „Spiru Haret” – Centrul Teritorial Deva nu au vrut să părăsească sălile de examen, la solicitarea Inspectoratului Şcolar Hunedoara, în ziua de miercuri a săptămânii trecute. Ei au continuat susţinerea examenului pe propria răspundere. Auzind că diplomele au fost declarate valide de ministrul educaţiei, Ecaterina Andronescu, ei au venit astăzi la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, pentru a cere lămuriri despre situaţia lor, sperând să participe la repartizarea posturilor. „Ecaterina Andronescu a spus că diplomele sunt valabile, dar nu a făcut precizări în ce sens sunt valabile. Nu am ştiut ce să le spunem candidaţilor. Nu putem preciza dacă vor putea profesa ca suplinitori calificaţi sau necalificaţi”,  a declarat Alexandru Lăutaru.

Centrul „Spiru Haret” de la Deva ţine aproape de studenţi
Deşi incertitudinea domneşte în instituţie, viitorii studenţi ai „Spiru Haret” sunt aşteptaţi să se înscrie la Centrul Teritorial din Deva al Universităţii din Bucureşti. Ioan Manea, directorul Centrului Teritorial din Deva al Universităţii „Spiru Haret” spune că, în prezent, viitorii studenţii pot veni să se înscrie la facultăţile Universităţii „Spiru Haret” în Deva. „Avem pliante , informaţii la avizier, unde studenţii se pot interesa de oferta facultăţii. Înscrierile se pot face până la 1 octombrie. Deocamdată, îi sfătuim pe viitorii studenţi să mai aştepte până la clarificarea situaţiei”, a declarat Ioan Manea, pentru Adevărul.

Absolvenţii, sprijiniţi în conflictul cu IŞJ Hunedoara 
Profesorul universitar a mai adăugat că a susţinut demersul absolvenţilor centrului „Spiru Haret” din Deva, daţi afară de la examenul de titularizare în învăţământ, care au făcut plângeri penale împotriva Inspectoratului Şcolar al Judeţului Hunedoara. „Le-am pus la dispoziţie documente care să îi sprijine în demersul lor legal. Vom aştepta ca instanţa să se pronunţe în această cauză, precum şi în procesul dintre Ministerul Educaţiei şi Universitatea „Spiru Haret” Bucureşti”, a mai spus Ioan Manea.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite