Spărgătorii de bancomate au fost chemaţi la audierile instanţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spărgătorii de bancomate au fost aduşi în cătuşe la tribunal.
Spărgătorii de bancomate au fost aduşi în cătuşe la tribunal.

Astăzi a avut loc primul termen al procesului în care doi bărbaţi din judeţul Mureş sunt acuzaţi de mai multe spargeri de bancomate, săvârşite în decursul ultimelor luni în întrega ţară.

Avocatul unuia dintre cei doi presupuşi spărgători, Attila Puşkaş şi Mircea Leonescu, a cerut instanţei Tribunalului Hunedoara acordarea unui nou termen pentru pregătirea apărării. Cel puţin până la data de 7 ianuarie 2010, când va avea loc următoarea înfăţişare, ei vor rămâne după gratii.
Mircea Leonescu şi Attila Puşkaş au fost arestaţi după ce în luna august au fost prinşi în flagrant în timp ce încercau să fure banii depozitaţi într-un bancomat al Băncii Comerciale Române din oraşul Vulcan. 

În momentul în care au fost prinşi în flagrant, aveau asupra lor scule de tăiere, găurire şi deschidere şi dispozitive de bruiere electronică. O serie de astfel de ustensile au fost găsite şi în maşina celor doi.

Metode sofisticate
„Din raportul de constatare tehnico – ştiinţifică întocmit în cauză, a rezultat că dispozitivul de bruiaj era în stare de funcţionare şi perturba comunicaţia oricărui terminal mobil în reţelele GSM, DCS şi 3G, iar din adresa emisă de BCR a rezultat că bancomatul amplasat în incinta magazinului era conectat la centrală printr-un sistem tip radio, iar sistemul de bruiere a comunicaţiilor GSM  folosit de cei doi putea afecta comunicarea cu centrala”, s-a precizat în rechizitoriul anchetatorilor.

Attila Puşkaş şi Mircea Leonescu au fost trimişi în judecată de Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pentru mai multe infracţiuni de furt calificat, dar şi fals privind identitatea şi pentru încercarea de mituire a unui agent de poliţie care le asigura paza şi supravegherea. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă să petreacă până la 15 ani în închisoare şi, în plus, vor trebuie să plătească pagube de sute de mii de lei unor bănci care administrează bancomatele jefuite.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite