Hunedoara: Spărgători specializaţi în bancomate, judecaţi şi pentru dare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Spărgători specializaţi în bancomate, judecaţi şi pentru dare de mită
Hunedoara: Spărgători specializaţi în bancomate, judecaţi şi pentru dare de mită

Doi bărbaţi din judeţul Mureş au fost trimişi în judecată pentru furt calificat şi dare de mită după ce, în luna august, au fost prinşi în flagrant în timp ce se pregăteau să spargă un bancomat situat în interiorul unui magazin din Vulcan.

Citeşte şi:

Pentru a fi lăsat să fugă, unul dintre hoţi a încercat să îl mituiască pe agentul care îl păzea, oferindu-i suma de 1.000 de euro. Potrivit anchetatorilor, cei doi mureşeni, Attila Puşkaş şi Florin Hulpuş, aveau asupra lor la momentul spargerii plănuită la bancomatul BCR mai multe scule de tăiere, de găurire, deschidere şi chiar dispozitive de bruiere electronică. Ustensilele au fost ridicate de poliţişti la percheziţionarea maşinii cu care aceştia au ajuns la Vulcan.

Spărgători profesionişti

“Din raportul de constatare tehnico-ştiinţifică, întocmit în cauză, a rezultat că dispozitivul de bruiaj era în stare de funcţionare şi perturba comunicaţia oricărui terminal mobil în reţelele GSM, DCS şi 3G, iar din adresa emisă de BCR a rezultat că bancomatul amplasat în incinta magazinului era conectat la centrală printr-un sistem tip radio, un sistem de bruiere a comunicaţiilor GSM afectând această comunicare cu centrala”, se precizează în rechizitoriul dosarului.

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare instanţei Tribunalului Hunedoara, iar spărgătorii, aflaţi în stare de arest, vor fi prezentaţi magistraţilor la începutul lunii decembrie.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite