Șomajul în județul Hunedoara continuă să scadă. Numărul total al șomerilor se apropie de 10.000

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aproape 10.000 de hunedoreni se află în căutarea unui loc de muncă
Aproape 10.000 de hunedoreni se află în căutarea unui loc de muncă

Rata şomajului în judeţ a scăzut cu 0,15 procente, din octombrie şi până în noiembrie, ajungând la 5,64 la sută. La această dată în evidențele AJOFM Hunedoara sunt înregistarți 10.988 șomeri.

Dintre cei 10.988 de şomeri aflaţi în evidenţele AJOFM Hunedoara la sfârștiul lunii noimebrie, 1.226 de persoane şi-au găsit un loc de muncă în luna decembrie, din care 368 pe durată determinată, iar 858 de persoane, pe durată nedeterminată. În comparaţie cu noiembrie 2010, rata şomajului este cu 2,62 la sută mai mică. Localităţile cu cel mai mare număr de şomeri sunt Orăştie -1.482, Deva -1370, Petroşani -1.314, Haţeg -1.185 şi Hunedoara 1.138. Patronii caută muncitorii necalificați dar și strungari, lăcătuși sau operatori pentru instalaţiile de sortare şi reciclare a deşeurilor menajere. Cei aflați în căutarea unui loc de muncă reclamă salariile mici oferite de angajatori
Cele mai multe oportunităţi de angajare pentru hunedorenii aflaţi în căutarea unui loc de muncă se găsesc în municipiul Orăştie. Noua fabrică de sortare a deșeurilor inaugurată în urmă cu puțin timp are nevoie de 60 angajați. Alte 54 de locuri de muncă în domeniul industriei ușoare sunt oferite șomerilor din municipiul Orăștie. Pe locul secund la nivelul judeţului în ceea ce priveşte oferta de slujbe se află municipiul Hunedoara, cu 113 locuri de muncă, cele mai multe fiind cele destinate confecţionerilor de articole din textile, lăcătuşilor mecanici sau ospătarilor. De asemenea, devenii care îşi caută un serviciu găsesc şi ei la sediul AJOFM din localitate o ofertă care cuprinde 107 locuri de muncă, majoritatea fiind în domenii destul de prost plătite. Sudorii, lucrătorii comerciali sau lăcătuşii mecanici sunt principalele slujbe puse la dispoziţia şomerilor din Deva de către agenţii economici. La polul opus în ceea ce priveşte numărul locurilor de muncă aflate în baza de date a agenţiilor locale de şomaj se află Petrila Simeria şi Ilia cu mai puțin de cinci locuri de muncă.


Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite