Hunedoara: Şoferii deveni se feresc de parcarea subterană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Şoferii deveni se feresc de parcarea subterană
Hunedoara: Şoferii deveni se feresc de parcarea subterană

Administratorii pieţei spun că veniturile încasate din taxele de parcare ar creşte dacă parcarea ar avea un program non-stop.

Dacă la suprafaţă Deva este sufocată de maşinile parcate aiurea din cauza numărului insuficient de locuri de parcare, în unicul parking subteran din oraş bate vântul. Cu greu se puteau număra în această dimineaţă 10 maşini parcate.
Sorin Esterman recunoaşte că a parcat în subterană de frică să nu-i fie ridicată maşina dacă o lasă la suprafaţă, pe trotuar. Tomiţă Cerbe, din Timişoara, producător agricol, spune că legumele sale rezistă mai bine în pacarea subterană.

Nu le place la subsol

Potrivit lui Eugen Vitan, administrator al parcării subterane, în nouă luni de la inaugurarea parkingului acesta nu a fost nici măcar o clipă plin la capacitate. Veniturile obţinute din taxele de parcare ar avea în acest caz o valoare minimală de 1.700 de lei pe zi. În prezent, administratorii pieţei încasează la un program de 12 ore un venit de doar 100 de lei.

„O soluţie de a creşte apetitul pentru parcarea subterană ar fi un program non-stop. Cred că am găsi amatori, chiar locatari din zonă, care ar dori să plătească un abonament pentru a-şi şti maşina la adăpost”, spune Eugen Vitan.


Măsuri împotriva aglomeraţiei
Administraţia locală deveană este iritată de haosul rutier din jurul pieţei, în condiţiile în care parcarea subterană stă aproape nefolosită. „Pentru a face ordine avem două soluţii: vom mări tarifele de parcare la suprafaţă şi vom ridica imediat toate maşinile parcate ilegal în zonă”, a spus Mircia Munteanu, primarul Devei.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite