Sms-urile şi mail-urile au luat locul clasicelor felicitări şi vederi oferite de sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul hunedorenilor care trimit celor dragi felicitări cu ocazia sărbătorilor de iarnă scade de la un an la altul. Cei care totuşi păstrează tradiţia şi nu apelează la sms-uri şi mail-uri sunt persoanele care vor să-şi salute prietenii şi rudele de peste hotare. Acelaşi aspect este valabil şi în cazul hunedorenilor de vârsta a treia.

Dacă în anii trecuţi librăriile, oficiile poştale şi magazinele de cadouri erau pline de clienţi curioşi să găsească cea mai potrivită felicitare sau vedere pentru cei dragi, acum situaţia este cu totul alta. Metodele clasice de a ura „La Mulţi ani!” au fost înlocuite cu cele moderne, mai precis de sms-uri şi mail-uri. „În 2008 am scos la vânzare circa o mie de felicitări. Anul acesta am avut doar 200 şi nici acestea nu s-au comercializat toate”, a declarat Antoaneta Iordăchescu, administratorul unui magazin din Deva.

No title


Au rămas doar firmele


În situaţia ei se află mulţi comercianţi, nevoiţi să-şi ofere serviciile doar hunedorenilor care vor să dea un semn de viaţă cunoştinţelor şi prietenilor de peste hotare. Printre clienţii care încă se uită după felicitări şi vederi se numără şi persoanele de vârsta a treia.  „Scumpe nu sunt, doar câţiva lei, însă am vândut mai mult către firme şi diverse instituţii. S-au dus vremurile în care vindeam chiar şi 5.000 de astfel de articole în perioada sărbătorilor de iarnă. Acum, am dat maximum 40 de bucăţi pe zi”, a adăugat Elşena Ripoşan, reprezentata unei librării.

Printre felicitările care totuşi au trecere printre hunedoreni se numără cele cu temă religioasă şi cele muzicale, care pot fi achiziţionate la preţuri începând cu trei lei bucata. Cele simple sunt mai ieftine, pot fi găsite chiar şi la 70 de bani.


Nici nu mai ţin minte ultima zi în care am oferit o felicitare cuiva. E mai simplu şi mai uşor cu Internetul şi telefonul”, Mirela Mataragiu, hunedoreancă.


Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite