Singurii jucători pe piaţa imobiliară hunedoreană au rămas băncile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Experţii imobiliari se plâng că nu au mai vândut nimic de luni de zile. Singurele locuinţe care se mai tranzacţionează sunt cele de lux din centrul oraşului.  Executarea ipotecilor de către bănci însă coboară preţul acestor apartamanente cu peste 40 la sută.

Potrivit experţilor de pe piaţa imobiliară deveană tendinţele de stagnare se acutizează, în timp ce preţurile imobilelor au început să o ia în jos. „Ultima locuinţă, un apartament cu două camere, am vândut-o în luna iunie. Piaţa este blocată, cu simptome de înrăutăţire a situaţiei. Pentru prima oară se face însă simţită o reducere cu până la cincizeci la sută a preţurilor. Protagonistele  acestor tranzacţii sunt băncile care au început să execute ipotecile la preţuri în scădere”, spune Florin Negoiţă, expert imobiliar.

Acesta a dat exemplu unui tip de apartament de lux, cu patru camere, în suprafaţă de 100 de metri pătrat, situat în  blocul L de pe bulevardul Iuliu Maniu şi care acum doi ani s-a vândut cu 92.000 de euro. . „În luna iulie, o bancă din Deva, abia a reuşit la a treia licitaţie organizată, să vândă un apartament de acelaşi tip cu 53.000 de euro”, spune Florin Negoiţă.  Deoarece creditul este blocat, majoritatea tranzacţiilor imobiliare la Deva se fac cu „banii jos”, cei care cumpără fiind persoane care au rezerve financiare şi speculează criza pentru a obţine imobile la preţuri foarte mici.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite