Hunedoara: Sindicaliştii din Penitenciarul Bărcea îşi pun la zid comandantul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Sindicaliştii din Penitenciarul Bărcea îşi pun la zid comandantul
Hunedoara: Sindicaliştii din Penitenciarul Bărcea îşi pun la zid comandantul

Lucrătorii penitenciarului îl acuză pe comisarul Emanoil Bota de atitudini agresive şi abuzuri financiare.

Citeşte şi:


Sindicaliştii de la Penitenciarul Bârcea Mare îi aduc acuzaţii grave directorului, comisarul Emanoil Bota, şi cer revocarea lui din funcţie. Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) a venit la Bârcea şi a făcut un raport la cererea Sindicatului Independent „Vulturul”. Reprezentanţii Federaţiei menţionează în raport că directorii au un comportament agresiv şi cazon în relaţia cu personalul, că practica obţinerii de venituri proprii duce la suprasolicitarea personalului şi la periclitarea siguranţei deţinerii, dar menţionează şi acuzaţii grave, referitoare la abuzuri financiare. Mai mult, sindicaliştii reclamă inechitate în repartizarea sarcinilor, situaţii de ameninţări şi şantaj, nerespectarea disciplinei de stat, calitatea foarte proastă a mâncării, probleme cu asigurarea transportului personalului, birocraţia excesivă şi deficitul sever de personal.

Vor control de la Minister
Liderul de sindicat, Nicolae Grosu, a declarat pentru Adevărul de Seară, ediţia de Hunedoara, că la nivelul penitenciarului s-a întocmit un raport de activitate ca urmare a numeroaselor sesizări venite din partea angajaţilor şi s-a propus un plan de măsuri pentru soluţionarea problemelor, însă conducerea unităţii nu a vrut să le pună în practică. „Ştim că sunt acuzaţii grave şi nu ne mândrim că am ajuns să le facem publice, însă situaţia aceasta trenează de câţiva ani, avem colegi care au fost ameninţaţi că vor primi sancţiuni şi vor fi daţi afară, de aceea, în urma raportului întocmit de FSANP, cerem un control al Corpului de Inspecţie al Ministerului Justiţiei şi revocarea din funcţie a directorului penitenciarului”, a adăugat Grosu.

Află mâine, în Adevărul de seară, ediţia Hunedoara - Deva, reacţia directorului Penitenciarului Bârcea Mare, comisarul şef Emanoil Bota, la acuzele care i-au fost aduse.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite