Hunedoara: Cel mai bogat hunedorean este Alin Simota

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Afacerile cu energie şi imobiliare au scăzut averea lui Simota cu 75 de milioane de euro. Cu o avere estimată la aproximativ 25 de milioane de euro, Alin Simota ocupă poziţia 232 în top 500 milionari români.

image



Topul 500 miliardari Forbes se poate
cumpăra şi în Deva şi Hunedoara,
începând de mâine, la preţul de 7,99 lei




Publicaţia „Forbes 500 Miliardari” a fost lansată astăzi, ora 11.00, la Hotel Intercontinental din Bucureşti. Pe piaţă, Topul va putea fi cumpărat începând de mâine. Tot mâine veţi putea citi în „Adevărul“ cum s-a schimbat ierarhia primilor zece milionari ai României şi care dintre oamenii de afaceri au pierdut cel mai mult din cauza crizei.
Deşi a înregistrat pierderi majore în acest an, hunedoreanul Alin Simota continuă să fie cel mai bogat hunedorean. Cu o avere estimată la aproximativ 25 de milioane de euro, Alin Simota desfăşoară afaceri în domeniul energetic şi imobiliar. Anul 2009 s-a dovedit a fi un an greu pentru hunedorean, în primele zece luni ale acestui an, afacerile lui Simota au înregistrat pierderi de aproximativ 75 de milioane de euro.
Cel mai bogat hunedorean are în proprietate un lanţ de magazine, un bar, telescaunul din Parâng şi cabana Rusu. De asemenea, Alin Simota este şi finanţatorul echipei Jiul Petroşani echipă care a retrogradat în liga secundă.


Alin Simota şi Alin Popa sunt singurii hunedoreni care, anul acesta, au reuşit să intre în topul celor mai bogaţi 500 de români

Cei mai bogaţi 500 de milionari români identificaţi de Forbes România au pierdut în total, pe parcursul unui an de zile, aproape 10 miliarde euro, cu alte cuvinte aproape un miliard de euro pe lună. Averea lor a totalizat 29 de miliarde de euro (cu 25% mai mică decât anul trecut), adică 21% din PIB-ul României pe 2008.  În timp ce 314 au înregistrat pierderi în ultimul an, 86 dintre ei şi-au mărit averile. Alţi 88 au intrat pentru prima dată în acest clasament. Ca şi anul trecut, Bucureştiul concentrează aproape jumătate dintre miliardari, respectiv 218 de persoane (44% dintre poziţiile de pe listă), cu 18% mai mult decât anul trecut (204 persoane).           
Alin Simota are 41 de ani şi este supranumit baronul Văii Jiului pentru afacerile pe care le derulează în această zonă. Este un personaj controversat, implicat în multe scandaluri terminate în plângeri penale la adresa sa. Hunedoreanul a început afacerile cu „micul trafic de frontieră”, după care a reuşit să deschidă câteva magazine. „Am avut afaceri şi în domeniul panificaţiei, apoi m-am înscris şi la cea de-a doua facultate”, povesteşte el. A terminat Facultatea de Electromecanică şi pe cea de management, iar acum urmează un master în energetică.  Cea mai mare firmă a sa este Atomis, cu obiect de activitate sectorul energetic. De asemenea, omul de afaceri deţine echipa de fotbal Jiul Petroşani, acum în liga secundă, dar cu obiectivul clar în acest sezon de a reveni pe prima scenă fotbalistică a ţării. Telescaunul de la Parâng şi Cabana Rusu sunt tot proprietăţile lui.


Popa are 18 milioane de euro

image



Alin Popa are 38 de ani şi face afaceri în transporturi

După ce a cucerit piaţa transporturilor, Alin Popa îşi doreşre să cucerească atât spaţiul aerian, cât şi pe cel naval. În acest an,  Alin Popa, originar din localitatea Brad, acţionar majoritar (82,5%) al companiei Edy International Spedition, a reuşit să puna bazele unei colaborări cu producătorul de automobile Ford. Conducerea grupului Edy International Spedition a solicitat Parcului Industrial Craiova un teren pentru construcţia platformei logistice. Craiovenii spun că maşinile Edy Spedition vor asigura transportul componentelor  utilizate în procesele de producţie ale Ford de la furnizorii internaţionali,  dar şi de la cei din România. Afacerile din cadrul grupului condus de Alin Popa se dezvoltă şi în afara României.  În prezent, Alin Popa deţine o “flotă” de peste 1.200 de tiruri.
În acest an, Edy Spedition a obţinut locul întâi la concursul pentru cele mai bune practici în domeniul transportului din România, organizat de Revista Cargus&Bus.  Alin Popa, în vârstă de 38 de ani, ocupă locul 307 în “TOP 500 miliardari 2009”,  cu o avere estimată la 18,5 milioane de euro. Omul de afaceri are cu peste 3 milioane de euro mai mult decât averea estimată la finele lui 2008.
Alin Popa a întrat în afaceri de la vârsta de 19 ani. Businessul de bază, Edy Spedition, l-a început la vârsta de 19 ani. Obiectivul avut în vedere din prima clipă de multimilionarul hunedorean este oferirea unui pachet complet de servicii clienţilor firmei, astfel încât clienţii săi să se poată deplasa şi cu alte tipuri de transport, fie că este vorba despre cel naval, aerian sau feroviar. Grupul de firme condus de Alin Popa deţine deja o poziţie cheie pe piaţa de transporturi şi logistică din Europa de Est.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite