Hunedoara: Siderurgişti şi funcţionari s-au luat de mână la un protest spontan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acţiunea de pichetare a reunit sindicalişti din siderurgie, educaţie şi asistenţă socială.

Zeci de sindicalişti afiliaţi Cartel Alfa Hunedoara au participat, în această dimineaţă, la o acţiune de protest organizată în faţa Prefecturii Hunedoara. Oamenii sunt nemulţumiţi de salarii şi de lipsa măsurilor anticriză.

„Actuala criză economică afectează structura economică şi, în special, salariile celor angajaţi în sectorul bugetar. Avem nevoie de locuri de muncă decente, de salarii care să însumeze 50 la sută din salariul mediu brut. Suntem interesaţi de investiţii şi de politici fiscale echitabile. Nu sunt lucruri noi, ci lucruri deja discutate cu reprezentanţii Guvernului, dar neaplicate nici la ora actuală. Din cauza lipsei măsurilor anticriză, în rândul salariaţilor există o stare totală de nemulţumire”, a declarat secretarul general al Cartel Alfa Hunedoara, Vasile Bujor.

Următorul pas, marş la Bucureşti

La acţiunea de protest au participat angajaţi din siderurgia hunedoreană, de la Protecţia Copilului, Direcţia de Finanţe, precum şi din învăţământul superior. Nu au lipsit angajaţii de la Macon, Marmosim Simeria şi Apa Prod.

Sindicaliştii şi-au făcut cunoscute nemulţumirile printr-un memorandum înaintat Prefecturii, care urmează să fie trimis mai departe către reprezentanţii guvernamentali. „Acţiunea face parte dintr-un program de proteste organizate la nivel naţional. Astfel, în fiecare zi, sindicatele afiliate Cartel Alfa din diverse  judeţe pichetează prefecturile din teritoriu”, a adăugat Vasile Bujor.

Potrivit acestuia, protestul de astăzi va fi urmat, cel mai probabil în prima decadă a lunii iulie, de un amplu marş de protest organizat în Bucureşti. La ora actuală, Cartel Alfa Hunedoara numără 20.000 de membri de sindicat.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite