Sfaturi pentru a vă feri de canicula din aceste zile: mâncaţi castraveţi şi ţineţi jaluzelele trase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii recomandă evitarea pe cât posibil a ieşirii din casă în aceste zile caniculare. Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, cei mai afectaţi sunt copiii, bătrânii şi bolnavii cronici.

Este indicat consumul de lichide şi fructe (pepene, castraveţi, roşii, prune) şi evitarea expunerii la soare, mai ales în intervalul orar 11.00-18.00.

Dacă ferestrele din locuinţă sunt îndreptate către soare, ţineţi-le închise şi trageţi jaluzelele sau draperiile. Tot pentru a reduce temperatura din casă este bine ca lumina artificială să fie menţinută la intensitate scăzută şi utilizată pentru perioade cât mai scurte. În plus, orice aparat electrocasnic de care nu este nevoie va fi închis.

Hainele pe care le purtaţi trebuie să fie lejere şi cât mai deschise la culoare. Dacă ieşiţi din casă, nu uitaţi să vă acoperiţi capul cu o pălărie sau o şapcă. În timpul zilei faceţi duşuri călduţe şi lăsaţi apa pe corp.

Beţi peste doi litri de lichide şi nu consumaţi alcool.

 “Fără o hidratare corespunzătoare, care să menţină temperatura corpului în jur de 37 grade Celsius, pot apărea crampele de căldură, insolaţia, epuizarea sau şocul hipertermic”, a declarat Dumitra Ştefan, director DSP Hunedoara.

Luna trecută, aproape 50 de deveni au ajuns la Urgenţă din cauza caniculei.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite