Sezon compromis pentru cabanierii din staţiuni: lipsa zăpezii le-a topit încasările

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Săptămâna a început extrem de prost pentru proprietarii de pensiuni din staţiunile montane Straja şi Parâng. Soarele şi apoi ploaia au topit zăpada de pe pârtii, iar turiştilor care au venit la schi nu le-a mai rămas decât drumul de întoarcere spre casă.

În Straja, ultimele zile călduroase au distrus zăpada de pe pârtii chiar şi la cota 2.000 de metri.

„Pe Pârtia Constantinescu se mai poate schia, dar nu ştim pentru cât timp, dacă vremea rămâne la fel de călduroasă. Nu a mai nins dinainte de Crăciun, iar turiştii sunt tot mai puţini”, a spus, dezamăgit, Ionel Modârcă, administratorul unei cabane din staţiune.

Potrivit cabanierului, în anii trecuţi, atunci când staţiunea era acoperită de zăpadă, ianuarie era cea mai profitabilă lună din an pentru proprietarii stabilimentelor din zonă.  În Parâng, cealaltă staţiune de schi din judeţ, gradul de ocupare al locurilor de cazare este apropiat de cifra zero. Pe pârtii, zăpada a lăsat locul noroiului, iar proprietarii de pensiuni au pus lacăt, în aşteptarea ninsorilor. 

„Acum tinerii preferă să meargă în staţiunile din Austria, unde tarifele la schi au fost reduse, cum e obiceiul după sărbători. Şi noi avem preţuri mici, dar în aceste zile, nimeni nu este interesat de oferta. Oamenii ne sună şi ne întreabă dacă se poate schia, dar nu putem decât să îi dezamăgim”, se plânge Andrei Tatu, proprietarul unei case de vacanţă din Parâng.  În următoarele zile, vremea se va menţine călduroasă pentru această perioadă, în zona de munte a Hunedoarei, astfel că invitaţia la schi va mai avea de aşteptat.

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite