Sezon de schi încheiat pe minus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi au făcut reduceri pentru a atrage cât mai mulţi clienţi, cabanierii au înregistrat pierderi majore. Proprietarii de pensiuni şi cabane montane pun totul pe seama iernii, care a început mult mai târziu decât anul trecut.

Sezonul de schi, care se apropie de final, nu-i bucură deloc pe cabanierii din Straja şi Parâng. Iarna a început mai târziu decât anul trecut, iar acest lucru se resimte din plin în încasări. Deşi weekendurile au adus turişti pe pârtie, numărul lor a fost mai redus decât în sezonul trecut. „Dacă tragem linie, stăm mai slab decât anul trecut cu  aproximativ 20 de procente, din cauză că nu am avut zăpadă. Noi am încercat să atragem clienţi prin diverse pachete promoţionale pentru studenţi şi bugetari, însă faptul că sărbătorile de iarnă le-am petrecut în mare parte fără zăpadă ne-a afectat. Dacă nu făceam reduceri la cazare, încasările erau şi mai scăzute”, a declarat, în această dimineaţă, Emil Părău, administratorul mai multor cabane din staţiunea Straja.

Resuscitare pe ultimii metri

În Parâng, gradul de ocupare a fost şi mai mic. Turiştii care şi-au anulat vacanţele din cauza lipsei zăpezii au făcut cabanierilor adevărate zile negre. „Nu am reuşit nici măcar să amortizăm investiţiile pe care le-am făcut la cabană, dar să mai vorbim de profit. A fost un sezon negru din toate punctele de vedere”, a adăugat Mihai Galici, proprietarul unei pensiuni din Parâng.

Cabanierii încă încearcă să resusciteze lucrurile, chiar dacă se află pe ultima sută de metri. Dacă weekendul trecut în Straja a avut loc Cupa Comexim, acest sfârşit de săptămână stă sub semnul Cupei Văii Jiului, care se va desfăşura  în două manşe: mâine în Parâng, iar duminică la Straja.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite