Serviciul de Căutare-Salvare din Vulcan va participa la un campionat internaţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O echipă a Asociaţiei „Search and Rescue Service” (SARS) România, cu centrul naţional în localitatea Vulcan, va fi prezentă la  Campionatul Internaţional de Salvare Urbană Grimpday 2010. Participarea este o premieră, iar competiţia se va desfăşura în perioada 12-15 iunie în  localitatea Namur din Belgia.

Este prima echipă de salvare urbană din estul Europei care participă la o competiţie de o asemenea anvergură, iar membrii săi fac parte atât din Centrul Naţional de Intervenţie SARS, dar şi din cadrul Unităţii Zonale Dolj, respectiv Hunedoara”, a declarat Anamaria Nedelcoff, reprezentant SARS.

În 2009, Asociaţia Search and Rescue Service România a asigurat asistenţa medicală şi tehnică la Campionatul Mondial de Salvare Canină, care a avut loc la Craiova. De asemenea, a organizat mai multe cursuri naţionale de pregătire în domeniu  şi a ajutat peste 500 de familii nevoiaşe.

Asociaţia „Search and Rescue Service” a luat fiinţă la sfârşitul anului 2008 şi este o organizaţie nonguvernamentală care funcţionează ca serviciu specializat, printre altele, în intervenţii în caz de dezastre şi calamităţi.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite