Sentința finală în dosarul “abatajului morții”, amânată pentru la anul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
13 mineri și-au pierdut viața în exploziile din subteranul minei Petrila
13 mineri și-au pierdut viața în exploziile din subteranul minei Petrila

Magistrații Curții de Apel Craiova au hotărât să amâne pronunțarea sentinței în dosarul exploziilor de la mina Petrila, care au avut loc în urmă cu trei ani și s-au soldat cu moartea 13 mineri. Astfel, sentința finală se va pronuța în ianuarie 2012.

Aurelian Necula, fostul director al E.M Petrila, Ghoerghe Roșu fost inginer șef și Dan Ungur, fostul șef al stației de salvare minieră din cadrul E.M Petrila au scăpat, momentan de sentința magistraților Curții de Apel Craiova.  Cei trei foşti directori ai Exploatării Miniere Petrila sunt acuzaţi de moartea a 13 mineri care au sfârşit în urma mai multor explozii succesive, produse în anul 2008, în subteranul minei Petrila.
La această dată există sentințele pronunțate de magistraţii Tribunalului Gorj care au decis să menţină pedepsele hotărâte de Judecătoria Târgu Jiu. Este vorba de pedepse cu închisoarea pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi nerespectarea măsurilor de protecţia muncii.  Fostul director al EM Petrila, Aurelian Necula, a primit o pedeapsă de şapte ani şi şase luni de închisoare, iar fostul inginer şef cu securitatea şi sănătatea în muncă, Gheorghe Roşu, şi fostul şef al staţiei de salvare minieră, Dan Ungur, au fost condamnaţi la şase ani şi şase luni de detenţie. Totodată, aceştia au fost obligaţi la plata unor despăgubiri către cei 15 supravieţuitori ai exploziei şi către rudele celor decedaţi, în valoare de două milioane de lei. Aceste sentințe au fost atacate cu recurs la Curtea de Apel Craiova, fiind ultima cale de atac.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite