Hunedoara: Sensurile unice, soluţia de criză pentru trafic uşor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Varianta cea mai ieftină pentru fluidizarea traficului în oraş este deocamdată „sensul unic”.

Sute de maşini parcate aiurea. Pietoni ucişi pe zebră. Vitezomani periculoşi. Strangulări de trafic din 10 în 10 metri. Acestea sunt problemele la care Consiliul Local Deva trebuie să găsească soluţii de urgenţă. Din start, un singur lucru este cert. Primăria Deva nu va mai construi în acest an niciun loc de parcare. „Bugetul este de criză. În 2009 nu vom mai putea construi nici măcar un loc nou de parcare în Deva”, a declarat primarul Mircia Muntean.

Străzile cu potenţial de sens unic

Pentru fluidizarea traficului există însă o propunere venită din partea şefului Biroului Poliţiei Rutiere Deva, comisarul Cristian Popşor, care pare a fi agreată de consilierii locali. Este vorba despre reglementarea traficului rutier în zona centrală a Devei prin constrângerile unui sistem  de marcaje „drum cu sens unic”.

„O variantă ar fi de la Piaţa Arras, sens unic pe bulevardul Decebal până la Mall,  cuplat pe retur cu sens unic pe Bulevardul 22 Decembrie de la clădirea veche Romtelecom înapoi la Piaţa Arras. De asemenea, se pot exploata în sistem sens unic străzile Eminescu,  pentru accesul în zona centrală,  cu Oituz,  pentru întoarcerea în zona liceelor şi în cartierul Micro 15”, a explicat comisarul.

În opinia specialistului, stabilirea regimului de sens unic pe arterele oraşului va fluidiza traficul, iar derularea acestuia de pe patru pe două benzi va mări şi spaţiul de parcare. Schema exactă cu amplasarea indicatoarelor rutiere „Sens unic” va fi aprobată într-o şedinţă viitoare de Consiliu Local, după elaborarea unui studiu de trafic în Deva.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite