Devenii vor avea în acest an două noi sensuri giratorii, dar şi trei străzi asfaltate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drumurile din Deva promit să se modernizeze în 2010
Drumurile din Deva promit să se modernizeze în 2010

Trei şosele din municipiul Deva sunt incluse în programul de modernizare în 2010. În plus, două noi sensuri giratorii urmează să fie construite în acest an în reşedinţa de judeţ. Costul lor se ridică la aproape două milioane de lei.

Primul obiectiv pe agenda investiţională 2010 a Primăriei Deva cuprinde construirea a încă două sensuri giratorii. Potrivit lui Florin Oancea, viceprimarul Devei, banii necesari acestei investiţii sunt alocaţi. „Giratoriile vor fi construite la intersecţiile pe care bulevardul Decebal le face cu strada Mărăşti, zona Mioriţa şi în zona Catedralei Ortodoxe, la intersecţia străzii Avram Iancu şi bulevardul 22 Decembrie. Bugetul alocat construirii celor două sensuri giratorii se ridică la aproximativ două milioane de lei”, a declarat viceprimarul Devei. Finalizarea programului integral de fluidizare a traficului în Deva mai prevede realizarea a încă două sensuri giratorii, dar finanţarea acestora este nesigură. Unul dintre aceste sensuri giratorii ar putea fi amenajat în intersecţia bulevardelor Decebal şi Libertăţii (la Piaţă), iar celălat va fluidiza traficul pe Drumul Naţional 7 în zona actualei intersecţii de la gară.

Drumuri modernizate
O altă porblemă care intră pe lista de operaţiuni în acest an vizează modernizarea a trei străzi din municipiul Deva. Este vorba de străzile Nicolae Grigorescu, Alexandru Vlahuţă şi Traian Vuia. Cela mai mari probleme sunt pe Nicolae Grigorescu unde, de la an la an, se adunau sute de plângeri ale cetăţenilor. „Nu am reuşit să rezolvăm problemele de pe această stradă din cauză cu nu am avut fonduri suficiente. Strada este inclusă în acest an în programul de asfaltare şi modernizare”, a spus Florin Oancea.

Hunedoara s-a umplut de cratere
În municipiul Hunedoara, situaţia este delicată. S-au asfaltat străzile principale în detrimentul celor secundare. Astfel că topirea zăpezilor căzute în luna ianuarie a creat adevărate cratere în oraş.
„Aşteptăm încălzirea vremii pentru a demara un amplu program de asfaltare a străzilor din Hunedoara. Anul trecut, am rezolvat problema drumului care leagă Hunedoara de Deva”, a declarat Monica Rada, consilierul primarului municipiului Hunedoara. Toate proiectele privind infrastructura drumurilor pe care primarii din judeţ vor să le rezolve în acest an sunt strâns legate de banii pe care aceştia îi vor avea la dispoziţie.

Probleme mari pe Calea Zarandului
Şoseaua de centură a Devei are mari probleme cu gropile. De asfaltarea porţiunii care traversează Deva răspunde Compania Naţională a Drumurilor. Primăria Deva a făcut multe sesizări, însă fără rezultat.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite