Şeful legiştilor hunedoreni, locul V în ierarhia celor mai iubiţi medici din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Mărculescu
Dan Mărculescu

Dan Mărculescu, a fost unul dintre cei mai votaţi medici de către cititorii hunedoara.adevarul.ro în cadrul campaniei “Doctorii cu care Hunedoara se mândreşte”. Astfel şeful legiştilor a ocupat poziţia a cincea în acest top.

Dan Mărculescu lucrează de aproximativ trei decenii în medicina legală, fiind considerat un adevărat guru pentru tinerii care îşi doresc să muncească într-una dintre cele mai grele ramuri ale medicinei. Medicul legist a fost nominalizat pe lista personalităţilor care au contribuit semnificativ la îmbunătăţirea societăţii, conform publicaţiei americane Marquis Who is Who.
Legistul devean care conduce Serviciul Judeţean de Medicină Legală Hunedoara şi-a dedicat ultimii ani inovaţiilor şi a reuşit să transforme morga unde îşi desfăşoară activitatea într-un laborator hi-tech, inspirat parcă din filmele Science Fiction. 
După cinci ani de cercetări, Dan Mărculescu a conceput un sistem informatic de asistare video-digitală a necropsiilor, o inovaţie despre care susţine că este unică în Europa. În camera mortuară din morga deveană, în zona mesei de autopsiere, au fost montate două camere video ultraperformante, conectate la un calculator dintr-o altă încăpere. Tehnologia bazată pe un program informatic face posibilă monitorizarea de la distanţă, prin intermediul Internetului, a necropsiilor.
Cercetările realizate de către Dan Mărculescu au atras atenţia editorilor unei prestigioase publicaţii din Statele Unite ale Americii, Marquis Who is Who. Hunedoreanul a fost inclus pe lista celor mai influenţi oameni din lume, alături de şefi de state, militari cu grade importante, cercetători ştiinţifici, diplomaţi şi personalităţi din diverse domenii.
El a fost nominalizat pentru că este una dintre persoanele care au demonstrat performanţe extraordinare în domeniul care activează şi au contribuit semnificativ la îmbunătăţirea societăţii, conform editorilor „Who is Who“. „Am fost oarecum surprins de faptul că am fost inclus pe lista nominalizaţilor publicaţiei americane. Diploma mi-a fost acordată pentru activitatea mea ştiinţifică din ultimii ani”, a spus medicul legist.
El consideră că medicina legală nu este o meserie pentru oricine, fiind totodată o muncă din categoria celora pe care nu le faci cu plăcere.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite