Hunedoara: Securitate în vreme de recesiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Securitate în  vreme de recesiune
Hunedoara: Securitate în vreme de recesiune

Speriaţi de un posibil crah bancar, oamenii care au pus deoparte îşi transferă economiile din bănci la saltea. Firmele hunedorene care vând servicii de avertizare şi alarmare la efracţie anunţă o creştere a numărului de clienţi casnici.

Paradoxal, efectele crizei fac ca anumite zone din sfera serviciilor să prospere. Este şi cazul firmelor care s-au specializat în furnizarea la cheie a unor sisteme de avertizare în caz de spargere a locuinţei. Potrivit lui David Buda, administratorul unei firme de profil, în acest an peste 300 de hunedoreni au solicitat instalarea la domiciliul lor a unor sisteme de securitate moderne, cifră în uşoară creştere faţă de cea înregistrată anul trecut în aceeaşi perioadă.
„Una din explicaţii este chiar criza. Speriaţi ca banca lor să nu dea faliment, hunedorenii şi-au retras economiile din bănci şi le-au pus la păstrare acasă. Cum hoţii lucrează şi pe timp de criză, o parte din aceşti oameni au devenit clienţii noştri”, spune întreprinzătorul. Serviciile de securitate sunt o parte din cele mai costisitoare produse de pe piaţă.

Cât costă securitatea la bloc?
Preţul unei instalaţii minimale, fără pretenţii, care detectează şi avertizează pătrunderea prin efracţie în locuinţă, dar şi apariţia unui incendiu, începe de pe la 1.000 de lei. În funcţie de amploarea apartamentului sau a vilei, de gradul de securitate dorit de client, preţurile pot creşte oricât de mult. „De obicei, formula minimală este preferată de majoritatea clienţilor, datorită costului redus. Avem însă şi clienţi care au comandat sisteme de securitate cu alarmă pe celular, sau programabile prin Internet cu senzori de mişcare în infraroşu, camere video profesionale şi sistem de monitorizare cu circuit închis”, a mai spus David Buda.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite