Şcolarii din Deva învaţă că violenţa nu înseamnă rezolvarea conflictelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 150 de copii din clasele I-IV află care sunt consecinţele fizice, psihice şi sociale ale violenţei fizice şi verbale. În campanie sunt implicaţi poliţişti, profesori şi psihologi şcolari care, prin intermediul desenelor şi al jocului, vor să determine copiii să înţeleagă că agresivitatea nu este soluţia ideală pentru rezolvarea neînţelegerilor.

În cadrul proiectului ,,O săptămână fără violenţă”, elevii din ciclul primar de la şcolile generale „Andrei Şaguna” şi „Andrei Mureşanu”, respectiv liceele „Sigismund Toduţă” şi „Sabin Drăgoi” au parte de şedinţe de prevenire. Astăzi are loc seminarul ,,Violenţa azi. Risc şi prevenţie”, care presupune discutarea cu cei mici a gradului de violenţă din unităţile de învăţământ.



,,Am ales clasele I – IV pentru că educaţia este extrem de eficientă la acestă vârstă, iar conduita şcolarilor se poate modela cu uşurinţă. De asemenea,  sperăm că aceşti copii vor deveni adolescenţii „cuminţi” de mâine” a declarat inspector de poliţie Andrea Fieraru din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii al IPJ Hunedoara.

image
Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite