Şcoala Generală din Simeria a devenit membră a Academiei Şcolilor Central Europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Întâlnirea de lucru a avut loc în oraşul Senec din Slovacia.
Întâlnirea de lucru a avut loc în oraşul Senec din Slovacia.

Titulatura a fost obţinută în urma participării şi câştigării concursului internaţional “Găseşte soluţia”. Proiectul pe care instituţia hunedoreană l-a adus în atenţia evaluatorilor europeni a fost “Without conflicts în schools - Fără conflicte în şcoli”.

Unitatea de învăţământ este singura din judeţul Hunedoara care a câştigat competiţia. Activităţile s-au desfăşurat pe secţiuni şi grupe de proiecte, pe ateliere de lucru, elevii şi cadrele didactice participând la diverse seminarii având ca temă soluţionarea conflictelor în mediul şcolar. Întâlnirea de lucru s-a desfăşurat în localitatea Senec din Slovacia, un orăşel situat la doar 25 km distanta de capitala slovacă Bratislava, în perioada 27 septembrie- 1 octombrie.

Concursul de proiecte a fost un bun prilej de a cunoaşte elevi şi profesori din alte ţări, de a schimba opinii cu privire la sistemul educaţional al ţărilor noastre, de a învăţa din experienţa colegilor noştri şi de a da o dimensiune europeană educaţiei”, a declarat profesor Emilia Crişan, cadrul didactic care, alături de eleva Ioana Alexandra Cozmuleanu din clasa a VIII-a C, a reprezentat judeţul Hunedoara. La proiectul hunedorean au colaborat, de asemenea, profesoarele Elena Bob, Beatrix Toncian, Mărioara Cernescu şi eleva Orsa Naomy din clasa a VIII-a C.


 În total, au fost 220 de participanţi din ţări precum Israel, Austria, Slovenia, Croatia şi Cehia. Printre proiectele dezbătute s-au numărat “Fereasta spre sentimentele noastre”, “Lideri şi leadership”, “Luarea deciziilor”, “Strategii în vederea soluţionării conflictelor”, “Cât de mult contează culoarea ochilor”.


Academiei Şcolilor Central Europene a lansat concursul de proiecte şcolare “Găseşte soluţia” în luna februarie a acestui an. Şcoala Generala din Simeria a aplicat alături de alte peste 1.100 de proiecte, din totalul cărora  au fost selectate 44, aparţinând unui număr de 15 ţări ale Europei Centrale.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite