Scene de coșmar în Băița: un muncitor a fost la un pas de a muri îngropat de viu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un val de pământ care s-a surpat peste un muncitor care efectua săpături pentru montarea unor conducte în comuna Băița, a fost la un pas să-l omoare. Mircea Iuga, are 40 de ani și încerca să consolideze pereții șanțului adânc de  2, 5 metri când pământul s-a surpat peste el acoperindu-l în totalitate.

Spre noroculul lui, ceilalți muncitori au săpat rapid eliberându-i capul astfel încât să poată respira. La fața locului au sosit echipaje ale Inspectoratului de Urgență și paramedicii SMURD.

“Operațiunea de salvare s-a dovedit a fi extrem de dificilă din cauza faptului că șanțul era foarte îngust fapt ce a îngreunat săpăturile. Pe toată perioada operațiunilor omul a fost conștient și a colaborat cu noi. Am reușit să-l scoatem viu și nevătămat după aproape o oră”, a declarat, Alin Mateș, purtător de cuvânt în cadrul ISU Hunedoara.
Imediat ce a fost scos de sub malul de pământ, bărbatul a fost preluat de paramedicii SMURD care au evaluat starea acestuia de sănătate. “Accidentatul era stabil și nu prezenta fracturi. I-am acordat primul ajutor după care l-am transportat la Spitalul Județean din Deva pentru investigații amănunțite”, a spus unul dintre paramedicii SMURD.
La fața locului s-a deplasat și o echipă a Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara care a anchetat acest caz. „Deocamdată nu pot să spun dacă angajatul avea sau nu forme legale. Urmează să stabilim aceste aspecte precum și cele legate de modul în care angajatorul a respectat legislația privind siguranța muncii”, a declarat Sorin Istrate, purtător de cuvânt în cadrul ITM

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite