Hunedoara: VIDEO-FOTOGALERIE Scenariul intervenţiei în cazul unei tragedii, “jucat” la Deva

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii Serviciului de Ambulanţă Deva şi echipajele SMURD au organizat un exerciţiu spectaculos de intervenţie, după scenariul prăbuşirii telegondolei de pe Dealul Cetăţii.

Citeşte şi:

Aplicaţia a fost pregătită de Serviciul de Ambulanţă Deva şi s-a desfăşurat astfel: în jurul orei 12, echipajele Ambulanţei Deva şi modulul SMURD Deva au fost alertate, prin 112, să intervină pentru salvarea mai multor răniţi, care se aflau în telegondolă, în momentul în care cablul acesteia a cedat, iar cabina a coborât cu viteză pe şine după care s-a răsturnat pe dealul abrupt al cetăţii.

image

În urma acestui grav incident cinci pasageri grav răniţi au nevoie disperată de îngrijiri medicale. Patru dintre victime, grupate, lângă cabina răsturnată, sunt coborâte cu tărgile de pe dealul abrupt şi primesc îngrijiri medicale de urgenţă, în cortul SMURD amplasat chiar lângă locul accidentului. Unul dintre pasageri, cuprins de panică, a sărit pe geamul telegondolei, rănindu-se grav. Pentru salvarea acestuia au fost chemaţi în ajutor salvamontiştii specializaţi în salvări de la înălţime.

image
image

Rănitul a fost coborât cu o targă pe un cablu întins pe aproximativ 100 de metri.


 

“Cu această ocazie s-a testat viteza de reacţie a echipelor de intervenţie, adaptarea lor la condiţii neprielnice de intervenţie şi lucrul cu victimele pe un relief dificil. Nu în ultimul rând, s-au verificat deprinderile şi protocoalele medicale care trebuie aplicate în cazul accidentelor cu multe victime”, a precizat locotenentul Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al Inspactoratului pentr Situaţii de Urgenţă Hunedoara. 

image

Galerie foto: D. Guţă

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite