Şase săptămâni de durere pentru părinţii elevei sinucisă pentru profesorul ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foştii colegi sunt decepţionaţi de sinuciderea Lorenei. Foto: D. Guţă  Arhivă
Foştii colegi sunt decepţionaţi de sinuciderea Lorenei. Foto: D. Guţă Arhivă

Zeci de oameni au fost prezenţi, astăzi, la slujba de parastas pentru Lorena Hurdea, eleva în vârstă de 16 ani, din Brad, care la începutul lunii ianuarie a fost găsită spânzurată la marginea oraşului Brad.

EXCLUSIV: Profesorul Lorenei s-a tratat de problemele cauzate de alcool şi a fugit la Timişoara

VIDEO O poveste de iubire dintre o elevă din Brad şi un profesor s-a încheiat tragic

VIDEO Dramă în familia Lorenei: „De ce nu este aici să vadă unde s-a ajuns, cel care te-a şantajat?”

În cele şase săptămâni scurse de la decesul elevei, părinţii Lorenei nu au reuşit să afle din ce cauză tânăra a recurs la acest gest, chiar dacă, spun ei, adolescenta a lăsat un bilet de adio în care a scris „Alin vă va da explicaţiile”. Profesorul de matematică Alin Cioară, învinuit că ar fi avut o relaţie neprincipială cu Lorena, în urma căreia ea a decis să îşi pună capăt zilelor, a refuzat să discute cu familia victimei. „Pe profesor îl consider vinovat de moartea fiicei mele”, a spus, aproape sfârşit de durere, Nicolae Hurdea, tătăl elevei sinucigaşe. Bărbatul a adăugat că se va împotrivi revenirii dascălului la catedră, chiar dacă profesorii de la Colegiul Naţional „Avram Iancu”, din Brad, unde cadrul didactic este angajat, au decis o suspendare provizorie a lui Alin Cioară.

Nu a apărut la comemorare
Cum era de aşteptat, profesorul de matematică nu a fost prezent la slujba de parastas a elevei care fusese îndrăgostită de el şi căreia, nu cu mult timp în urmă, îi mulţumise că îl ajută să depăşească problemele cu alcoolul. Au venit, în schimb, foarte mulţi dintre apropiaţii familiei şi foştii prieteni şi colegi ai fetei. La începutul acestei săptănâni, Alin Cioară a fost externat de la secţia de boli infecţioase a spitalului din Brad, unde şi-a petrecut o parte din concediul medical, şi s-a refugiat pentru câteva zile la Timişoara.

Durere nesfârşită
„Eu ştiu că în seara dinaintea sinuciderii, Lorena a vorbit cu el la telefon. Vreau să aflu de la profesor ce i-a spus fetei de a determinat-o ca, a doua zi, de dimineaţă, ea să meargă să se spânzure. Eu nu mai am linişte şi nu mai dorm noaptea, iar soţia mea este distrusă, nu vrea să accepte că fiica noastră a decedat. Doar atât vrem de la el: să dea explicaţiile despre care Lorena a scris în biletul lăsat înaintea sinuciderii”, a mai spus, îndurerat, Nicolae Hurdea.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite