Şase luni: durata de viaţă a asfaltului turnat pe drumul european care tranzitează Deva

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferii întâmpină probleme serioase pe şoseaua de centură a Devei.
Şoferii întâmpină probleme serioase pe şoseaua de centură a Devei.

Vremea, traficul rutier intens şi calitatea proastă a asfaltului cu care a fost acoperită şoseaua de centură a Devei (Calea Zarandului) la ultimele lucrări de reabilitare, au făcut ca drumul naţional şi european care leagă municipiul de Arad şi de Sibiu să devină în ultimele zile aproape impracticabil pe anumite porţiuni.

În zona gării din Deva, şoferii fac slalom printre gropile răsărite în asfaltul fărminţat, care fusese turnat cu exact o jumătate de an în urmă, pentru ca, inevitabil, să îşi spele maşinile în apa murdară a bălţilor. Pe o porţiune de cel puţin doi kilometri, începând din zona staţiei CFR până la ieşirea din municipiu spre Sibiu, conducătorii de autoturisme sunt atenţionaţi să circule cu prudenţă, altfel au şanse mari să izbească în craterele de pe şosea.

Şoferi nemulţumiţi

„Anul trecut stăteam la cozi de kilometri, pentru că circulaţia era blocată de drumari. La vară, când vor astfalta din nou, vom sta la fel. Ne-am obişnuit”, spune supărat Marin Hirghiduş, din Hunedoara, unul dintre şoferii care trec zilnic pe Calea Zarandului.

VIDEO: În luna iulie a anului 2009, pe centura Devei au avut loc lucrări de reparare

Autorităţile locale ar putea începe o nouă campanie de asfaltare a şoselei de centură, după ce condiţiile meteorologice vor permite turnarea asfaltului.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite