Hunedoara: O reclamă la bere în incinta sacră a Sarmizegetusa Regia inflamează spiritele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: O reclamă la bere în incinta sacră a Sarmizegetusa Regia inflamează spiritele
Hunedoara: O reclamă la bere în incinta sacră a Sarmizegetusa Regia inflamează spiritele

Intenţiile unei firme producătoare de bere de a filma un videoclip promoţional pe ruinele sacre de la Sarmizegetusa Regia sunt incriminate de toate instituţiile hunedorene de cultură.

Prima reacţie a venit de la reprezentantul Fundaţiei "Renaşterea Daciei" de la Orăştie.

“Astăzi si maine este preconizata o filmare in INCINTA SACRA de către o firmă de publicitate pentru un spot la berea URSUS în care dacii sunt iarăşi făcuţi beţivani. Filmarea se va face cu aprobarea administratiei Parcului Natural Grădişte Cioclovina, care nu este abilitată să permită aşa ceva. Doresc să intre în INCINTA SACRĂ cu maşini şi utilaje de filmare precum şi  cu cai şi călăreţi. Ca şi cum ai intra cu motocicleta în templul lui Budha sau cu ATV-ul în Moscheea Albastră. Vom încerca cu forţe proprii să impiedicăm această cretinie, dar dacă nu vom reuşi, vă cer din nou sprijinul pentru boicotarea acelei reclame”, a declarat pentru Adevărul,  vicepreşedintele fundaţiei  „Renaşterea Daciei”, Vladimir Brilinski.

„Nu au voie să intre acolo”

„Orice iniţiativă de a pătrunde pe teritoriul sitului arheologic de la Sarmisegetusa Regia este ilegală şi se pedepseşte. Noi nu am dat nici o aprobare în acest sens. Chiar acum sunt pe drum spre acea locaţie să văd despre ce e vorba”, a declarat pentru Adevărul, Angelica Bălos, consilier în cadrul Direcţiei pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Hunedoara. 

Poliţia şi jandarmeria în gardă

Poliţia hunedoreană este în stare de alertă. “Am fost sesizaţi despre o posibilă încălcare a legii patrimoniului la Sarmisegetuza Regia. Am făcut o adresă către Direcţia de Culte şi Patrimoniu în care am cerut să ni se comunice dacă avem de-a face cu o încălcare a legii. Aşteptăm un răspuns pentru a putea iniţia o acţiune” a declarat Bogdan Niţu, purtător de cuvânt la IPJ Hunedoara. Potrivit omologului său de la Jandarmerie, Nicolae Răducu, până acum nu s-a primit nici o sesizare privitor la un posibil incident la Sarmisegetusa Regia, dar echipe de jandarmi sunt locate permanent în zonă şi pot interveni în cazul în care ordinea publică este încălcată.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite