Hunedoara: Sărbătorile de iarnă nu ţin cont de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă un sejur de şase zile la Straja, all-inclusive, ajunge chiar şi la 1.500 de lei, cabanele de la Râuşor oferă cazare şi masă contra sumei de 1.000 lei.

Hunedorenii care vor să aibă un Revelion pe cinste s-au grăbit să caute un loc de cazare la pensiunile şi cabanele turistice din judeţ. Cele mai căutate locuri sunt cele în care se poate schia, respectiv staţiunile montane din munţii Retezat. La Straja, locurile de cazare sunt ocupate în proporţie de 70 la sută.

„În alţi ani, în această perioadă, capacitatea de cazare a staţiunii era rezervată în totalitate. În prezent, pensiunile din zonă sunt totuşi rezervate în proporţie de 70 la sută”, a precizat George Resiga, şeful Serviciului Public Salvamont Lupeni. Cabanierii îşi aşteaptă clienţii cu oferte diverse. Cele mai costisitoare sunt cele all-inclusive, în care un sejur de şase nopţi într-o cameră cu două paturi atinge suma de 1.400 lei, pentru o singură persoană. Situaţia este similară şi în staţiunea Parâng, ocupată până la ora actuală în proporţie de 60 la sută. Aici, preţurile pornesc de la 300 de lei şi se învârt tot în jurul cifrei de 1.500 lei.

Nici cabanele din zona Râuşor nu sunt trecute cu vederea. Pensiunea Dora nu mai poate primi niciun client, întrucât a fost deja ocupată. „Sejurul de şase nopţi costă 1.000 de lei de persoană, iar cabana a fost rezervată unui grup de 22 de persoane. Preţul include cazare, masă zilnică, precum şi masa festivă dintre ani, unde băutura este din partea casei”, a precizat Călin Păcurar.

Austria rămâne în top

Pe plan extern, cea mai căutată destinaţie rămâne Austria. Zona este aleasă în special pentru posibilitatea de a skia. „Mulţi clienţi ne trec pragul şi se interesează de ofertele pentru sărbători. Puţini achiziţionează însă pachetele oferite de operatorii turistici. Până la ora actuală, nu am vândut decât câteva pachete”, a adăugat Elena Betea. Aici, preţurile pornesc de la 250 de euro în zone mai puţin solicitate din Austria şi ajung chiar la 700 de euro în Kaprun.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite