Hunedoara: Sărbători mai sărace pentru Deva şi Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăriile celor două mari municipii din judeţ nu îşi mai permit să arunce cu banii pentru împodobirea oraşelor. Totuşi, în ciuda crizei, hunedorenii bogaţi sunt dispuşi să cheltuie mici averi pentru a simţi din plin bucuria sărbătorilor.

Citeşte şi:

„Pentru împobirea oraşului, vom folosi aceleaşi ornamente de anul trecut. Avem suficiente podoabe şi instalaţii, astfel că nu vom mai cheltui bani pentru achiziţionarea altor ornamente”, a precizat Florin Oancea, viceprimar al municipiului Deva. Până la începutul lunii decembrie, când va fi dat startul sărbătorilor de iarnă, angajaţii firmei contractate de primărie pentru asigurarea iluminatului public vor trebui să monteze instalaţiile cu beculeţe multicolore pe câteva zeci de străzi ale municipiului Deva. Nu vor lipsi nici brazii din sensurile giratorii ale reşedinţei de judeţ. În anii trecuţi, pentru împodobirea Devei au fost alocaţi 20.000 – 30.000 de lei.

Hunedorenii au furat startul
La Hunedoara, instalaţiile de iarnă agăţate pe casa de cultură din localitate au fost aprinse deja. Iar în faţa stabilimentului a fost montat un copac de luminiţe şi beculeţe albe şi albastre. În centrul oraşului va fi adus un brad şi va fi montat staulul cu scena „Naşterii Domnului”, de unde nu vor lipsi oile. Totuşi, „nu vom cheltui mai mulţi bani ca anul trecut, cu împodobitul Hunedoarei”, a menţionat primarul Ovidiu Hada.
Urmează ca în zilele următoare, consilierii locali să stabilească bugetul alocat pentru a se asigura că hunedorenii care ies la limbare pe aleile din oraş simt atmosefera specifică sărbătorilor de iarnă. Până atunci, însă, edilii se arată mai preocupaţi de alegerile electorale şi de faptul că, în ultima lună a acestui an, ar putea întâmpina probleme serioase cu vistieria municipalităţii.

Crăciun aşteptat cu brazi personalizaţi
În timp ce primăriile din judeţ se zgârcesc la cheltuieli, mulţi dintre hunedoreni nu se uită la preţuri când este vorba de sărbătorile de iarnă. „Deja am primit mai multe solicitări de la patronii unor cluburi şi localuri din judeţ, dar şi de la oameni înstăriţi, care vor decoraţiuni mai speciale de sărbători. Unii dintre clienţi cheltuie, spre exemplu, şi 500 de euro pentru brazi personalizaţi, cu globuri făcute de mână”, spune Tania Crişan, managerul firmei de decoraţiuni Tania Events din Deva.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite