Hunedoara: Elevii ajută familiile sărace în ,,Săptămâna cartofului donat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şcolarii din mai multe unităţi de învăţământ din judeţ strâng cartofi pentru a-i dona centrelor de copii şi familiilor cu probleme financiare.

Citeşte şi:

Noi locuri de joacă pentru copiii din Deva


Sute de tineri au descoperit natura

Campania ,,Săptămâna cartofului donat” are drept scop sensibilizarea societăţii civile privitor la situaţia dificilă în care se află copiii afectaţi de lipsa alimentelor. Prin voluntariat, elevii hunedoreni vor încerca să strângă, pe parcursul acestei săptămâni, cât mai multe kilograme de cartofi pentru a-i oferi persoanelor care au probleme în asigurarea alimentelor necesare zi de zi.

Perioada de desfăşurare se poate prelungi

Proiectul este coordonat de membrii comisiilor pentru  prevenirea eşecului şi abandonului şcolar (CPEAS) de la nivelul fiecărei unităţi şcolare. Aceştia au sarcina de a identifica acele familii cu dificultăţi majore din şcoli, care întâmpină greutăţi în asigurarea hranei zilnice. Totodată, membrii CPEAS vor organiza grupuri de voluntari din rândul elevilor. Şcolarii vor strânge donaţiile şi le vor oferi familiilor-ţintă. ,,Perioada în care se strâng donaţii poate fi prelungită. Important este ca acţiunea să aibă loc, familiile aflate în dificultate să accepte donaţiile şi să simtă că darurile vin din inimă, nu din alte motive”, a declarat inspectorul pentru învăţământul special şi special integrat din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, Borbély Ágnes.

„Săptămâna cartofului donat” este desfăşurată în cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC).

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite