Sănătate: peste o mie de hunedoreni au intrat în 2011 cu viroze şi pneumonii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 1.300 de persoane din judeţul Hunedoara au fost diagnosticate, la sfârşitul anului 2010 şi în primele două zile din 2011, cu viroze respiratorii acute şi pneumonie. Din totalul bolnavilor, circa 120 au avut nevoie de internare.

Singura veste pozivită este faptul că, până la ora actuală, nu s-a înregistrat niciun caz de gripă. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică, judeţul Hunedoara este în santinelă pentru bolile respiratorii. Probele recoltate din teritoriu se trimit la Institutul Cantacuzino din Bucureşti pentru investigaţii suplimentare. Comparativ cu sfârşitul lui 2009, numărul îmbolnăvirilor a fost mai mare. Finalul lui 2010 a însemnat circa 1.000 de pacienţi diagnosticaţi cu viroze respiratorii acute, din care 70 au fost nevoiţi să rămână internaţi. Aţi aproximativ 400 au suferit de pneumonie, din care 50 au avut nevoie de spitalizare.

În ceea ce priveşte vaccinul antigripal, medicii de familie au imunizat aproape 200 de persoane la sfârşitul anului trecut.


Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite