Hunedoara: Salvamontiştii promit că vor scoate de pe pârtii "bizonii" cu Jeep

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Salvamontiştii promit că vor scoate de pe pârtii "bizonii" cu Jeep
Hunedoara: Salvamontiştii promit că vor scoate de pe pârtii "bizonii" cu Jeep

O reglementare emisă de către Consiliul Local Petroşani prevede pentru sezonul turistic de iarnă care va începe în Parâng, peste aproximativ două luni, ca jandarmii şi salvamontiştii să poată aplica amenzi usturătoare turiştilor care intră pe pârtiile de schi cu autoturismul de teren sau snowmobilul. 

Citeşte şi:

Hunedoara: Telegondolă spre „Castelul din Carpaţi”

În staţiunea Parâng, în fiecare sezon, turiştii erau obligaţi să împartă pârtiile de schi cu amatorii de plimbări cu ATV-uri sau snowmobile, iar pentru că pârtiile nu erau omologate, jandarmii montani nu aveau cadrul legal pentru a-i îndepărta pe cei care puneau viaţa schiorilor în pericol. Nu o dată pe pârtiile de schi, turişti fără pic de bun simţ şi-au parcat pur şi simplu jeepurile  în mijlocul pârtiei fără ca autorităţile să-i poată trage la răspundere.

Din această iarnă schiorii se vor putea bucura de pârtiile din Parâng promit salvamontiştii. „Este mai bine pentru turişti, asta pot să spun cu siguranţă. Pentru noi este o activitate în plus dar trebuie făcută pentru ca viaţa schiorilor să nu mai fie în pericol”, declară, Dumitru Bârlida, şef Salvamont Parâng. Valoarea sancţiunilor contravenţionale ce vor fi acordate turiştilor care nu respectă legea se va situa între 50 şi 1.000 de lei. Contravenţiile şi sancţiunile vor putea fi constatate şi aplicate de către angajaţii Jandarmeriei Montane, funcţionarii municipalităţii şi Serviciul Public Salvamont.

Pe lista cu contravenţii din staţiunea turistică Parâng şi care urmează a fi taxate se numără următoarele fapte: „Nerespectarea traseelor de schi şi sanie aprobate; accesul pe pârtiile de schi cu sănii, boburi, ATV-uri, snow-mobile sau alte mijloace improvizate; degradarea sau distrugerea panourilor informative, a indicatoarelor şi refugiilor, nerespectarea indicaţiilor date de către agenţii de peron ai telescaunului şi urcarea pe instalaţie prin alte locuri decât cele special amenajate sau parcarea autovehiculelor în locurile special amenajate şi destinate pentru staţionarea autovehiculelor aparţinând Jandarmeriei Române, Salvamont, Ambulanţă sau telescaunului Parâng”, se arată în proiectul aprobat de către edilii din Petroşani.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite