,,Salariul” adunat de deţinuţii hunedoreni ajunge la sute de mii de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste o sută de persoane din Penitenciarul Bârcea Mare muncesc contracost în construcţii şi confecţii sau pentru reducerea pedepsei.

În primele 11 luni ale anului, 115 deţinuţi de la Penitenciarul Bârcea Mare au desfăşurat activităţi lucrative în construcţii, industria lemnului sau confecţionare de încălţăminte. Puşcăriaşii au muncit atât pentru persoane fizice, cât şi pentru diverse firme şi societăţi comerciale. În urma muncii lor, aceştia au fost remuneraţi, per total, cu suma de aproape 700.000 lei. ,,Persoanele private de libertate nu sunt obligate să muncească, este opţiunea lor. Remuneraţia pentru munca prestată este cel puţin egală cu salariul minim pe economie”, a declarat purtătorul de cuvânt al penitenciarului, Gabriel Vesa.

Au trimis banii familiilor

În schimbul muncii lor, puşcăriaşii beneficiază de reducerea pedepsei cu trei până la şapte zile lunar, în funcţie de norma realizată şi zilele lucrate. Totodată, primesc 30 la sută din plata muncii prestate. ,,Din veniturile obţinute, unele persoane private de libertate şi-au achiziţionat bunuri şi produse alimentare. Altele au trimis banii familiilor”, a adăugat Gabriel Vesa. Cu o parte din banii obţinuţi, conducerea penitenciarului a achiziţionat diverse bunuri necesare activităţilor de şcolarizare ale deţinuţilor, le-a asigurat hrana zilnică şi a achitat facturile la  utilităţi.
    


 Vesa a mai precizat că zece la sută din cota de 30 la sută care revine deţinuţilor este virată într-un cont personal, suma fiind primită de persoana în cauză la eliberarea din penitenciar.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite