Din cauză că li s-au diminuat salariile, angajaţii de la stat devin asistaţi social

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unii lucrători ai primăriei au făcut cereri de asistenţă socială
Unii lucrători ai primăriei au făcut cereri de asistenţă socială

Un salariu la stat nu te mai poate salva de statutul de asistat social, din cauza sistării anumitor sporuri. Se întâmplă la Primăria Deva unde, ca urmare a diminuării drastice a veniturilor, mai mulţi salariaţi sunt nevoiţi să apeleze la anumite forme de asistenţă socială pentru a se descurca cu banii.

Potrivit Cameliei Cotoară, purtător de cuvânt al instituţiei, din cauza diminuării salariului, trei salariaţi au făcut cerere pentru a primi ajutor social. Paradoxal, doi dintre aceştia lucrează chiar la Serviciul de Asistenţă Socială.

Cerere de ajutor înaintată colegilor
Laura Ivaşcu este unul din asistenţii sociali angajaţi ai Primăriei Deva care a fost pusă pentru prima dată în carieră în situaţia de a cere asistenţă socială. Femeia a  înaintat o cerere pentru ajutorul acordat la încălzire chiar către colegii ei de birou. „Eu mă gospodăresc împreună cu părinţii. Tatăl meu şi-a pierdut locul de muncă anul trecut şi a rămas doar cu ajutorul de şomaj. Concediul neplătit impus de Guvern mi-a redus şi mie salariul cu 140 de lei. Din acest moment, venitul familiei s-a redus la nivelul la care am fost nevoiţi să cerem ajutorul pentru încălzire acordat de autorităţi”, spune Laura Ivaşcu.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite