Sală de clasă a unui colegiu hunedorean, transformată în capelă ortodoxă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gavrilă Paşcu, directorul liceului brădean, mulţumit de paraclisul din liceu. D. G.
Gavrilă Paşcu, directorul liceului brădean, mulţumit de paraclisul din liceu. D. G.

Pentru a prinde încredere înaintea examenelor şcolare, elevii Colegiului „Avram Iancu” din Brad îşi fac drum la paraclisul amenajat într-una din clasele liceului, spaţiul unde icoanele pictate pe pereţi şi obiectele religioase creează atmosfera din interiorul unui biserici.

Paraclisul colegiului din Brad a fost amenajat într-una din sălile aflate la etajul al doilea al stabilimentului, în anul 2005. Gavrilă Paşcu, directorul liceului, susţine că a fost depusă multă muncă pentru înfiinţarea stabilimentului. Cel mai mult de lucru au avut pictorii care au zugrăvit pereţii sălii cu motive religioase.

Icoana părintelui Arsenie Boca a fost pictată la loc de cinste, deasupra intrării în capelă. Un mic altar a fost amplasat în partea opusă a încăperii. „Uşa este mereu deschisă pentru elevii care vin aici să îşi găsească liniştea”, a adăugat profesorul Gavrilă Paşcu. La rândul lor, elevii se arată destul de mândri de capelă. În stabilimentul amplasat vizavi de clasa unde a studiat Lorena Hurdea, eleva care în urmă cu o lună a fost găsită spânzurată la marginea oraşului Brad, au intrat cel mai adesea în ultimele săptămâni, foştii colegi ai acesteia.   
În paraclisul liceului brădean nu au loc slujbe, dar se desfăşoară ore de religie.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite