SOLUŢIE DE AVARIE: Ofertele din Danemarca îi salvează pe şomerii hunedoreni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a lucrat trei ani în Spania, deveanul Mezei Elek îşi doreşte să se întoarcă în Occident, pentru a munci pe bani mai mulţi. Peste 250 de locuri de muncă în alte state ale UE le-au fost puse la dispoziţie şomerilor din judeţ. Cele mai multe oferte vin din Danemarca.

Zeci de hunedoreni au venit în această dimineaţă la sediul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) din Deva, pentru a se interesa de ofertele venite din afara ţării.

Mezei Elek (40 de ani) şi-a căutat un loc de muncă în construcţii, domeniu în care a lucrat în ultimii patru ani.
„Trei ani am lucrat în Spania, în construcţii şi ajungeam să câştig lunar în jur de 1.300 de euro. Anul trecut m-am întors în ţară şi am continuat să muncesc în acelaşi domeniu, până recent. Însă acum, piaţa a îngheţat din cauza crizei şi vreau să mă reîntorc în Occident, cât mai repede”, a spus Elek.

Deocamdată, însă, hunedoreanul nu a avut noroc. Niciunul dintre cele peste 250 de locuri de muncă în UE, prezentate prin intermediul agenţiei, nu dă şanse de angajare celor care îşi doresc să lucreze în construcţii.

Cele mai multe oferte vin din Danemarca şi sunt din domeniul agriculturii. Se caută specialişti în irigaţii, plătiţi cu 1.250 de euro pe lună, muncitori calificaţi la ferme de fructe şi legume pe un salariu de 15 euro pe oră şi culegători de ceapă, dovleci şi zmeură, plătiţi cu 10 – 15 euro pe ora muncită.

Citeşte AICI alte materiale publicate de Daniel, pe blogul acestuia.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite